glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
grieks |
glutenvrij, vegetarisch
Met alle kruiden en specerijen die de Griekse keuken zo eigen maken: kaneel, oregano en een snufje chili voor precies genoeg pit. De verkruimelde feta is essentieel!
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 tl komijnzaad
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 2 tl gedroogde oregano
- 500 ml passata
- 1 kaneelstokje
- 500 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 75 g waterkers
- 150 g Griekse yoghurt 10%
- 150 g feta
Instructies
- Hak 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met het komijnzaad, de chilivlokken en oregano ± 1 min. zachtjes.
- Voeg de passata met 75 ml water en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Schep de kikkererwten erdoor en stoof ± 10 min.
- Haal de harde steeltjes van de waterkers. Pureer met de staafmixer een kwart van de waterkers met 1 el yoghurt. Rasp of pers de laatste teen knoflook erboven en meng met de rest van de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout.
- Schep de rest van de waterkers door de kikkererwtenstoof en schep op een schaal. Schep er een lepel waterkers-tzatziki op en verkruimel de feta erover. Geef de rest van de tzatziki erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 372kcal
eiwit: 17g
vet: 22g
koolhydraten: 23g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog meer heerlijke Griekse recepten: deze recepten wil je maken of bestellen als je in Griekenland bent