Griekse kikkererwtenstoof

Griekse kikkererwtenstoof
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | | grieks | glutenvrij, vegetarisch

Met alle kruiden en specerijen die de Griekse keuken zo eigen maken: kaneel, oregano en een snufje chili voor precies genoeg pit. De verkruimelde feta is essentieel!

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 ml passata
  • 1 kaneelstokje
  • 500 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 75 g waterkers
  • 150 g Griekse yoghurt 10%
  • 150 g feta

Instructies

  1. Hak 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met het komijnzaad, de chilivlokken en oregano ± 1 min. zachtjes.
  2. Voeg de passata met 75 ml water en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Schep de kikkererwten erdoor en stoof ± 10 min.
  3. Haal de harde steeltjes van de waterkers. Pureer met de staafmixer een kwart van de waterkers met 1 el yoghurt. Rasp of pers de laatste teen knoflook erboven en meng met de rest van de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout.
  4. Schep de rest van de waterkers door de kikkererwtenstoof en schep op een schaal. Schep er een lepel waterkers-tzatziki op en verkruimel de feta erover. Geef de rest van de tzatziki erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 372 kcal
  • eiwit: 17 g
  • vet: 22 g
  • koolhydraten: 23 g

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer heerlijke Griekse recepten: deze recepten wil je maken of bestellen als je in Griekenland bent