Griekse kikkererwtenstoof

Griekse kikkererwtenstoof
STUDIO PHILIPPI
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | grieks | glutenvrij, vegetarisch
Met alle kruiden en specerijen die de Griekse keuken zo eigen maken: kaneel, oregano en een snufje chili voor precies genoeg pit. De verkruimelde feta is essentieel!
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 ml passata
  • 1 kaneelstokje
  • 500 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 75 g waterkers
  • 150 g Griekse yoghurt 10%
  • 150 g feta

Instructies

  • Hak 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met het komijnzaad, de chilivlokken en oregano ± 1 min. zachtjes.
  • Voeg de passata met 75 ml water en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Schep de kikkererwten erdoor en stoof ± 10 min.
  • Haal de harde steeltjes van de waterkers. Pureer met de staafmixer een kwart van de waterkers met 1 el yoghurt. Rasp of pers de laatste teen knoflook erboven en meng met de rest van de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout.
  • Schep de rest van de waterkers door de kikkererwtenstoof en schep op een schaal. Schep er een lepel waterkers-tzatziki op en verkruimel de feta erover. Geef de rest van de tzatziki erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 372kcal
eiwit: 17g
vet: 22g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer heerlijke Griekse recepten: deze recepten wil je maken of bestellen als je in Griekenland bent