Wij begrijpen wel waarom je bij dit artikel uitkomt: granaatappel is niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam, heeft een unieke textuur en geeft ieder gerecht kleur. Zéker in onderstaande salades!
Een paar tips om van je salade met granaatappel een succes te maken:
- Kies rijpe granaatappels die stevig aanvoelen en geen beschadigingen hebben
- Verwijder de pitjes voorzichtig om te voorkomen dat je kleding onder het sap zit. In deze video leggen we je precies uit hoe je dat doet:
- Combineer de granaatappelpitjes met een lichte dressing zo komt de smaak goed naar voren
- Voeg de pitjes vlak voor het serveren toe om te voorkomen dat ze hun knapperigheid verliezen
5x salade met granaatappel
quinoa-tabouleh met granaatappel
Janneke Philippi geeft Europese klassiekers graag haar eigen twist. Zoals tabouleh met quinoa – dus glutenvrij! De granaatappelpitjes zorgen voor frisse mini-explosies in je mond.
naar recept
bieten-vijgensalade met granaatappel en geitenkaas
Chioggabieten zijn Italiaanse, gestreepte bieten. Bestel ze bij de groenteboer of gebruik gewone bieten.
naar recept
burrata met geroosterde groenten, granaatappel & pistache
Een flinke bol burrata met alleen wat goede olijfolie is al heel lekker. Doe er groenten met harissa, granaatappelpitjes en knapperige pistachenootjes bij en je hebt écht een feestje op je bord. Ook zo lekker bij romige burrata: peulen-kruidensalade en grissini.
naar recept
pompoensalade met hazelnoot-granaatappeldressing
Rauwe groenten zijn geweldig om salades mee te maken, ook die groente die je niet gauw rauw eet: courgette en pompoen geven juist een knapperige bite. De zoetzure notige dressing combineert funky met de kruiden en de aardse smaken van de groenten.
naar recept
moghrabieh-salade met tomaat, ricotta en granaatappeldressing
Nadia en Merijn zoeken veelvuldig door de groot-mediterrane wereld en dat wordt beloond. Ze vinden gouden smaken via geweldige, ‘kleine’ producenten. Zo ook deze mograbieh met stevige bite. Die wordt gemaakt van semolina en zout. Moghrabieh wordt traditioneel in de Noord-Libanese stad Tripoli gegeten met kikkererwten, uien en soms kip of ander vlees op smaak gebracht met piment, kaneel en karwij. Voor ons bedachten ze een salade met geroosterde tomaat en een romige dressing van gepofte knoflook, citroensap en granaatappelmelasse.
naar recept
Lees ook: