Kan je een margarita – ofwel onze favoriete Mexicaanse cocktail – nóg lekkerder maken? Jazeker, maak er ijsjes van en je geluk kan niet op. Voor kinderen laat je de drank natuurlijk weg.
In het juli-nummer van delicious. delen we stuk voor stuk succesrecepten met zomerfruit. Van een picknick pruimencake tot fruittaart met yuzuroom én deze maragarita ijsjes. Bestel het magazine hier:
Margarita ijsjes
glutenvrij, veganistisch
aantal 16 |
ijs, zoet |
|
mexicaans |
glutenvrij, vegan
Begin een dag eerder aan dit recept. Maak ze in 16 ijsvormpjes van 125 ml; na het opstijven kun je de ijsjes elk apart in plasticfolie wikkelen en 2 maanden bewaren in de diepvries. Voor kinderen maak je een versie zonder tequila
Kookgerei
- ook nodig: 16 ijsvormpjes van 125 ml inh., 16 houten lollystokjes, vijzel
Ingrediënten
- sap en rasp van 2 grote limoenen
- 80 ml tequila
- 165 g fijne kristalsuiker
- 500 g rode pitaja of drakenfruit ± 1 vrucht, geschild, in stukjes
- 770 g suikermeloen ± 1/2 meloen, geschild, zonder pitten, in blokjes
- 400 g rode papaja ± 1/2 vrucht, geschild, zonder pitten, in blokjes
- 250 g frambozen
- 20 g zeezoutvlokken (4 el)
- handje muntblaadjes
Instructies
- Doe voor de tequilasiroop het limoensap, de tequila en 110 g suiker met 250 ml koud water in een steelpan en verwarm al roerend op matig tot hoog vuur tot de suiker is opgelost.
- Breng de siroop aan de kook, draai het vuur laag en laat zonder roeren 8-10 min. inkoken tot 125 ml. Schenk in een hittebestendige maatbeker en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe de 4 soorten fruit in 4 grote maatbekers en pureer ze elk afzonderlijk met de staafmixer; spoel de staafmixer tussentijds schoon. Verdeel de tequilasiroop over de 4 purees, roer goed door.
- Schenk de verschillende fruitpurees in de ijsvormpjes; wissel de kleuren af. Steek houten lollystokjes in het midden, tot halverwege de ijsjes. Laat de ijsjes minstens 4 uur, maar liever een hele nacht, bevriezen.
- Wrijf voor het limoen-muntzout 1 el zeezoutvlokken met de limoenrasp fijn in de vijzel. Voeg 55 g suiker en de rest van de zeezoutvlokken toe en wrijf tot een lichtgroen poeder. Doe over in een kommetje. Snijd vlak voor serveren de munt fijn en roer erdoor. Neem de ijslolly’s uit de vriezer, wacht 5 min. en schuif ze dan uit de vormpjes. Serveer ze met wat limoen-muntzout erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 102kcal
eiwit: 1g
koolhydraten: 21g
RECEPTEN: TRACEY PATTISON, LUCY NUNES | STYLING: EMMA KNOWLES | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook eens: gevulde paprika’s met linzen, geitenkaas & chili-olie