vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Stevige maaltijdsoep met tomaten en cannellinibonen waar je elk seizoen zin in hebt. De venkelzaadjes geven de soep een zoete frisheid, terwijl de parmezaanse kaas voor extra hartigheid zorgt. Tip: Trek de korst van je parmezaanse kaas mee in de soep.
Kookgerei
- ook nodig: slowcooker (inh. 5 l of meer)
Ingrediënten
- 2 tl olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 wortels, geschrapt en in stukjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl venkelzaad
- snufje chilivlokken
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 400 g cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 l groentebouillon
- 1 bouquet garni van 4 verse of gedroogde laurierblaadjes, 4 takjes verse tijm en 2 toefjes verse rozemarijn
- 200 g cavalo nero zonder nerven, in reepjes
- 2 dikke sneetjes brood licht geroosterd, in stukjes gescheurd
- 40 g fijngeraspte parmezaanse kaas + wat geschaafde kaas voor erover
- rasp en sap van 1 biocitroen
- fijngesneden bladpeterselie
Instructies
- Zet de slowcooker op de aanbraadstand. Voeg als de pan heet is de olie toe. Bak de ui, wortels en bleekselderij ± 5 min. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de chilivlokken toe en bak ze 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, bonen, bouillon, het bouquet garni en wat zout en peper toe. Zet de slow cooker op de lage stand en stoof de groenten bijna gaar in 3-4 uur.
- Voeg de cavalo nero, de stukjes brood en de geraspte parmezaan toe. Laat op de hoge stand in ± 30 min. licht inkoken. Breng op smaak met citroensap. Bestrooi met peterselie, citroenrasp en geschaafde parmezaan en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 315kcal
eiwit: 19g
vet: 7g
koolhydraten: 36g
RECEPTEN: MIRANDA PAYNE | FOTOGRAFIE: VANESSA LEVIS | STYLING: KRISTEN WILSON | BEREIDING: TRACY RUTHERFORD.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: waarom is een blikje tomatenpuree gezonder dan een verse tomaat?