visstoof met mosterdroom en krokante salie

visstoof met mosterdroom en krokante salie

Bij deze comfy visstoof met mosterd, room en krokante salie serveer je rijst of brood én een frisse bladsalade.

Nog meer stoven? de 12 populairste stoofrecepten van 2023

Visstoof met mosterdroom en krokante salie

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | |
Ook zalmfilet en garnalen zijn heerlijk in deze comfy visstoof.
Kooktijd25 minutes

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 4 el olijfolie
  • 150 ml droge witte wijn
  • 200 ml houdbare slagroom, 1 pakje
  • 2 tl bloem
  • 1 el milde grove Limburgse mosterd
  • 500 g visfilet, bijv. kabeljauw, schelvis of roodbaars
  • 2 takjes salie

Instructies

  • Snipper de sjalotten. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de sjalotten 1 min. Voeg 125 ml wijn toe.
  • Schenk de slagroom erbij en breng aan de kook. Roer de bloem met de laatste 25 ml wijn door de mosterd. Schenk het mosterdpapje bij de room en laat al roerende met een garde op matig vuur in ± 2 min. licht binden.
  • Dep de visfilet droog, snijd in 8 stukken en bestrooi met zout en peper. Leg de vis in de room en stoof afgedekt in
  • 10 min. gaar.
  • Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de blaadjes van de takjes salie krokant; laat ze niet te donker kleuren.
  • Breng op smaak met zout en peper en bestrooi de visstoof met de krokante salieblaadjes.

Voedingswaarde

calorieën: 398kcal
eiwit: 24g
vet: 29g
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!