hartige mini-cheesecakes

hartige mini-cheesecakes
RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING LAURA VIJSELAAR, FOODSTYLING BART STUART
vegetarisch
aantal 6 | borrelhap, Borrelhapje, hapje, hapjes, voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | vegetarisch
Deze hartige mini-cheesecakes zijn perfect als hapje, amuse of voorgerecht. Zomaar, als je iets te vieren hebt, met de kerstdagen of oud en nieuw. Voorbereiden? Maak de geitenkaasmousse een dag van tevoren en bewaar in de spuitzak in de koelkast.
Voorbereiding35 minutes
Kooktijd20 minutes
opstijven27 minutes
Totale tijd1 hour 22 minutes

Kookgerei

  • staafmixer met hakbakje
  • spuitzak
  • 1 siliconen mini-muffinvorm met 12 holtes*

Ingrediënten

  • 2 bosjes basilicum + kleine basilicumblaadjes als garnering
  • 2 el olijfolie
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 50 ml slagroom
  • 300 g Fries roggebrood, grof gescheurd
  • 50 g boter
  • 2 tl baharat + extra om mee te bestrooien
  • snufje chilipoeder
  • 1 ei
  • evt. eetbare bloemen, als garnering

Instructies

  • Doe de basilicum met de olie in het hakbakje van de staafmixer en pureer glad. Voeg de geitenkaas toe en mix erdoor. Klop de slagroom in een kom tot bijna stijf en schep het geitenkaasmengsel er voorzichtig door. Breng evt. op smaak met peper en zout. Schep in een spuitzak en laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe het roggebrood, de boter, baharat, chilipoeder, een snuf zout en het ei in het hakbakje van de staafmixer en maal tot een samenhangend, plakkerig deeg. Schep een el van het mengsel in een holte van de muffinvorm en vorm er een bakje van. Zorg dat het deeg overal even dik is. Vul zo ook de rest van de holtes. Bak 15-20 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
  • Spuit wat van de geitenkaascrème in de roggebroodbakjes. Bestrooi met extra baharat en garneer met een blaadje basilicum en evt. een eetbaar bloemetje.

Voedingswaarde

calorieën: 145kcal
eiwit: 4g
vet: 9g
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
* Als je een metalen vorm gebruikt, vet de holtes dan goed in en bekleed de bodem en een klein randje van de zijkant van de holtes met bakpapier.
RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING LAURA VIJSELAAR, FOODSTYLING BART STUART
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 26 hapjes die je vooraf kunt maken voor een verjaardag of ander feest