Deze hartige mini-cheesecakes zijn perfect als hapje, amuse of voorgerecht. Zomaar, als je iets te vieren hebt, met de kerstdagen of oud en nieuw. Voorbereiden? Maak de geitenkaasmousse een dag van tevoren en bewaar in de spuitzak in de koelkast.
Voorbereiding35 minutesminutes
Kooktijd20 minutesminutes
opstijven27 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour22 minutesminutes
Kookgerei
staafmixer met hakbakje
spuitzak
1 siliconen mini-muffinvorm met 12 holtes*
Ingrediënten
2bosjes basilicum + kleine basilicumblaadjes als garnering
2elolijfolie
100gzachte geitenkaas
50mlslagroom
300gFries roggebrood,grof gescheurd
50gboter
2tlbaharat + extra om mee te bestrooien
snufjechilipoeder
1ei
evt. eetbare bloemen,als garnering
Instructies
Doe de basilicum met de olie in het hakbakje van de staafmixer en pureer glad. Voeg de geitenkaas toe en mix erdoor. Klop de slagroom in een kom tot bijna stijf en schep het geitenkaasmengsel er voorzichtig door. Breng evt. op smaak met peper en zout. Schep in een spuitzak en laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe het roggebrood, de boter, baharat, chilipoeder, een snuf zout en het ei in het hakbakje van de staafmixer en maal tot een samenhangend, plakkerig deeg. Schep een el van het mengsel in een holte van de muffinvorm en vorm er een bakje van. Zorg dat het deeg overal even dik is. Vul zo ook de rest van de holtes. Bak 15-20 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
Spuit wat van de geitenkaascrème in de roggebroodbakjes. Bestrooi met extra baharat en garneer met een blaadje basilicum en evt. een eetbaar bloemetje.
Voedingswaarde
calorieën: 145kcal
eiwit: 4g
vet: 9g
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
* Als je een metalen vorm gebruikt, vet de holtes dan goed in en bekleed de bodem en een klein randje van de zijkant van de holtes met bakpapier.RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, STYLING LAURA VIJSELAAR, FOODSTYLING BART STUART