lauwwarme aardappelsalade met andijvie & fetadressing

lauwwarme aardappelsalade met andijvie & fetadressing

Zin in een salade die fris is, maar toch lekker vullend en perfect voor herfstige dagen? Zoek niet verder. Deze lauwwarme salade heeft het allemaal. Daar blijf je van opscheppen.

3x makkelijke dressingrecepten om zelf te maken

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Als lunch maakt Yvette van Boven vaak wat Oof schepslaatjes noemt: goedgevulde sla met groenten, peulvruchten of wat dan ook. Lauwwarm, met aardappel en kikkererwten kan zo'n schepslaatje ook 's avonds.
Kooktijd30 minutes

Ingrediënten

  • 500 g nieuwe aardappels
  • 1 el olijfolie + extra om in te frituren
  • 2-3 tl harissa
  • 250 g kikkererwten, blik, uitgelekt
  • 75 g hazelnoten
  • ± 300 g andijvie, (1 krop)
  • 2 rode uien
  • 100 g feta
  • 3 el yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes dille
  • 1 limoen, uitgeperst

Instructies

  • Boen de aardappels schoon. Halveer de grote exemplaren. Kook ze in de schil in 10-15 min. gaar.
  • Meng 1 el olijfolie met 2 tl harissa. Schep er de kikkererwten door. Voeg voor pittige kikkererwten 1 extra tl harissa toe.
  • Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
  • Maak de andijvie schoon en snijd in repen van ± 2 cm. Snijd ook de uien in
  • 2 cm-stukjes. Pureer in de hakmolen de feta met de yoghurt, 1 teen knoflook en de dille. Voeg 1- 2 el water toe tot een gladde, dikke dressing ontstaat. Breng op smaak met limoensap en peper.
  • Snijd de overige 2 tenen knoflook in flinterdunne plakjes. Verhit in een kleine koekenpan een laagje olijfolie. Frituur de plakjes knoflook in de hete olie goud- bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bewaar de geurige knoflookolie om er groenten in te bakken.
  • Giet de aardappels af en halveer ze of snijd ze in kwarten. Meng op een ruime schaal de aardappels met de rode ui en de andijvie. Verdeel de kikkererwten en hazelnoten erover. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de plakjes knoflook.

Voedingswaarde

calorieën: 495kcal
eiwit: 17g
vet: 26g
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!