vegetarisch
aantal 6 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Gnudi zijn eigenlijk niets anders dan 'naakte' ravioli zonder hun deegjasje. De ricotta zorgt voor een fluweelzacht mondgevoel terwijl de parmezaanse kaas en citroen de nodige kick geven.
Ingrediënten
- 500 g ricotta
- 80 g parmezaanse kaas, fijn geraspt + extra voor erover
- 100 g bloem, gezeefd
- 55 g fijne semolina + wat extra
- 3 el fijngesneden salie + hele salieblaadjes om te bakken
- 2 eieren, losgeroerd
- snufje versgeraspte nootmuskaat
- rasp en sap van 1 biocitroen + sap van 1⁄2-1 citroen, naar smaak
- 1 tl zeezoutvlokken
- 125 ml extra vergine olijfolie
- 50 g boter, in blokjes
- ½ teen knoflook fijngesneden
Instructies
-
Laat de ricotta ± 1 uur in een zeef boven een kom uitlekken in de koelkast. Doe de ricotta, parmezaan, bloem, semolina, fijngesneden salie, eieren, nootmuskaat, citroenrasp en 1 tl zeezoutvlokken in een kom en meng ze voorzichtig. Vorm met 2 lepels 24 langwerpige gnudi. Bestuif een dienblad met wat semolina en leg de gnudi naast elkaar erop. Zet onafgedekt minstens 1 uur in de koelkast.
-
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de helft van de gnudi in 4-5 min. goudbruin; keer ze voorzichtig. Schep ze op een schaal en houd ze losjes afgedekt met aluminiumfolie warm terwijl je de rest van de gnudi bakt in de rest van de olie.
-
Bak hierna in dezelfde pan de hele salieblaadjes in ± 10 sec. knapperig. Schep ze op een bord.
-
Doe het citroensap, de boter en knoflook in de pan bij de olie. Verwarm 2-3 min. tot de knoflook goudgeel en de boter lichtbruin kleurt. Besprenkel de gnudi met de citroensaus en strooi de salieblaadjes erover. Bestrooi vlak voor serveren met de geraspte parmezaan.
Voedingswaarde
calorieën: 548kcal
eiwit: 18g
vet: 42g
koolhydraten: 24g
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!