forel met salmorigliosaus

forel met salmorigliosaus
Recept: Phoebe Wood, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | glutenvrij, lactosevrij
Of het nu kip, pasta, vis, vega of zoet is: van een scheut citroensap, wat versgeraspte citroenschil of een paar schijfjes citroen wordt elk gerecht lekkerder. Kijk bijvoorbeeld naar dit recept voor forel met salmorigliosaus.
Voorbereiding10 minutes
Kooktijd20 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 125 ml extra vergine olijfolie + 3 el extra om te besprenkelen
  • rasp en sap van 1 biocitroen + 1 hele citroen, in 4 partjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ bosje oregano + extra blaadjes voor erover
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 el fijngesneden munt
  • 2 regenboogforellen à 400 g, schoongemaakt

Instructies

  • Pureer de olie, de citroenrasp en het -sap, knoflook, kruiden, 3 el heet water en ¼ tl zout in de kleine kom van de keukenmachine. Doe deze salmorigliosaus in een kom en breng eventueel op smaak met extra zout. Dek tot gebruik af.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg 2 citroenpartjes in de buikholte van elke forel. Leg de vissen op de bakplaat, besprenkel ze met de 3 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in 15-20 min. net gaar. Neem uit de oven en laat nog 5 min. losjes afgedekt rusten.
  • Bestrooi de vis vlak voor serveren met wat oregano en versgemalen peper. Geef de salmorigliosaus erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 675kcal
eiwit: 45g
vet: 54g
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood,
Fotografie: Ben Dearnley,
Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 24 gezonde visrecepten, want vette vis mag vaker op tafel