glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
glutenvrij, lactosevrij
Of het nu kip, pasta, vis, vega of zoet is: van een scheut citroensap, wat versgeraspte citroenschil of een paar schijfjes citroen wordt elk gerecht lekkerder. Kijk bijvoorbeeld naar dit recept voor forel met salmorigliosaus.
Ingrediënten
- 125 ml extra vergine olijfolie + 3 el extra om te besprenkelen
- rasp en sap van 1 biocitroen + 1 hele citroen, in 4 partjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- ½ bosje oregano + extra blaadjes voor erover
- 1 el fijngesneden bladpeterselie
- 1 el fijngesneden munt
- 2 regenboogforellen à 400 g, schoongemaakt
Instructies
- Pureer de olie, de citroenrasp en het -sap, knoflook, kruiden, 3 el heet water en ¼ tl zout in de kleine kom van de keukenmachine. Doe deze salmorigliosaus in een kom en breng eventueel op smaak met extra zout. Dek tot gebruik af.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg 2 citroenpartjes in de buikholte van elke forel. Leg de vissen op de bakplaat, besprenkel ze met de 3 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in 15-20 min. net gaar. Neem uit de oven en laat nog 5 min. losjes afgedekt rusten.
- Bestrooi de vis vlak voor serveren met wat oregano en versgemalen peper. Geef de salmorigliosaus erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 675kcal
eiwit: 45g
vet: 54g
koolhydraten: 69g
Recept: Phoebe Wood,
Fotografie: Ben Dearnley,
Styling: Kirsten Jenkins
Fotografie: Ben Dearnley,
Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 24 gezonde visrecepten, want vette vis mag vaker op tafel