Of het nu kip, pasta, vis, vega of zoet is: van een scheut citroensap, wat versgeraspte citroenschil of een paar schijfjes citroen wordt elk gerecht lekkerder. Kijk bijvoorbeeld naar dit recept voor forel met salmorigliosaus.
Voorbereiding10 minutesminutes
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
125mlextra vergine olijfolie + 3 el extra om te besprenkelen
rasp en sap van 1biocitroen + 1 hele citroen, in 4 partjes
2tenenknoflook,fijngesneden
½bosje oregano + extra blaadjes voor erover
1elfijngesneden bladpeterselie
1elfijngesneden munt
2regenboogforellen à 400 g,schoongemaakt
Instructies
Pureer de olie, de citroenrasp en het -sap, knoflook, kruiden, 3 el heet water en ¼ tl zout in de kleine kom van de keukenmachine. Doe deze salmorigliosaus in een kom en breng eventueel op smaak met extra zout. Dek tot gebruik af.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg 2 citroenpartjes in de buikholte van elke forel. Leg de vissen op de bakplaat, besprenkel ze met de 3 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in 15-20 min. net gaar. Neem uit de oven en laat nog 5 min. losjes afgedekt rusten.
Bestrooi de vis vlak voor serveren met wat oregano en versgemalen peper. Geef de salmorigliosaus erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 675kcal
eiwit: 45g
vet: 54g
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins