frittata met zoete aardappel, witte kool & cheddar

frittata met zoete aardappel, witte kool & cheddar
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | glutenvrij, vegetarisch
Kool kun je met een paar ingrediënten een spannende twist geven. Hier bakken we er een frittata van met de diepe smaak van gerookt paprikapoeder en pittige cheddar.
Nog een recept van Minta & Mae: panzanella met raapstelen
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Kookgerei

  • Ook nodig: ovenbestendige pan

Ingrediënten

  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 zoete aardappels, geschild en in 1 cm-blokjes
  • 3 wortels, in dunne plakjes
  • 300 g witte kool, fijngesneden
  • 8 eieren
  • 100 ml crème fraîche
  • 150 g cheddar, geraspt

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak hierin de ui in 1-2 min. glazig, voeg het paprikapoeder, zoete aardappel en wortel toe en bak 5-8 min. op middel- hoog vuur.
  • Voeg de kool toe en bak al omscheppend 5-7 min. tot de kool wat geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer intussen in een kom de eieren los met de crème fraîche, cheddar en zout en peper.
  • Zet de pan op laag vuur en schenk het eimengsel over de kool en aardappel, doe de deksel op de pan. Keer de frittata na 15 min. om met behulp van een groot bord. Laat nogmaals 5 min. garen.
  • Serveer de frittata eventueel met een simpele groene salade.

Voedingswaarde

calorieën: 518kcal
eiwit: 26g
vet: 35g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: glutenvrij brood met pompoen en kikkererwten