aantal 4 |
lunchgerecht |
|
|
Met basilicum til je veel gerechten naar een hoger niveau, zelfs een simpele tosti. Hoewel simpel… tussen twee sneetjes brood heb je alle vrijheid om het zo culinair te maken als je wil. Wij gaan voor twee soorten kaas, beenham, zuurkool en zelfgemaakte pesto. Maak ook eens deze pastasalade met gegrilde perziken
Ingrediënten
- 8 sneetjes witbrood
- 50 g zachte boter
- 100 g cheddar, geraspt
- 100 g comté, geraspt
- 3 el crème fraîche
- 4 el basilicumpesto
- 70 g zuurkool
- 100 g beenham, in dunne plakjes
- 8 basilicumblaadjes
basilicumpesto
- 40 g basilicum
- 60 g parmezaanse kaas, geraspt
- 3 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 teen knoflook
- 3 el rodewijnazijn
- sap van 1⁄2 citroen
- 125 ml extra vergine olijfolie
- 1 tl zeezoutvlokken
Instructies
- Maak eerst de pesto. Voor ± 250 ml pesto: doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en hak tot een gladde saus. Doe in een schone pot, overgiet met een dun laagje olie om verkleuren te voorkomen en bewaar in de koelkast.
- Besmeer de sneetjes brood aan een kant met boter. Keer ze om, zodat de beboterde kant omlaag ligt.
- Roer in een kom de twee soorten kaas en de crème fraîche door elkaar. Besmeer hiermee 4 sneetjes brood. Schep 1 el pesto op de kaasspread en spreid uit tot 1 cm van de randen zodat het er niet uitlekt.
- Verdeel hierover de zuurkool, de ham en basilicumblaadjes. Dek af met de overige sneetjes brood, nu met de beboterde kant omhoog.
- Rooster de tosti’s in het tosti-ijzer of in de koekenpan tot ze knapperig en goudbruin zijn en de kaas is gesmolten.
Voedingswaarde
calorieën: 623kcal
eiwit: 25g
vet: 44g
koolhydraten: 31g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 11x lekkerste broodjes om mee te dineren