glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
voorgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Neem verse visfilets en citrus van het seizoen. Gebruik olijfolie van de beste kwaliteit, dat proef je echt!Alles over bakbanaan (plantaan): dit is het verschil met zoete bananen
Ingrediënten
- 125 ml rood grapefruitsap
- 1 tl shiro (wit) dashipoeder (Aziatische supermarkt)
- 125 ml extra vergine olijfolie
- 600 g superverse visfilet van sashimi-kwaliteit bijv. hiramasa, hamachi of yellowtail kingfish uit Nederland (zie nl.kingfish-zeeland.com), zonder vel, in dunne plakjes
- 1 rode grapefruit dik geschild, in partjes
- 1 citroen dik geschild, in partjes
- 1 tl shichimi togarashi Japans chilimengsel, Aziatische supermarkt
- 1 tl gerookt zout of zoutvlokken
- zwart sesamzaad en koriander-cress om te bestrooien (of fijngesneden verse koriander)
Instructies
- Klop in een grote kom het grapefruitsap, dashipoeder en de olijfolie met wat zout en peper tot een vinaigrette.
- Doe de plakjes vis in een kom, voeg driekwart van de vinaigrette toe en schep om. Verdeel ze over borden en leg de plakjes naast elkaar. Verdeel hierover de citruspartjes en bestrooi met shichimi togarashi, rookzout, zwart sesamzaad en koriandercress. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 435kcal
eiwit: 27g
vet: 33g
koolhydraten: 6g
RECEPTEN: GEORGE CALOMBARIS & LOUIS TIKARAM | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook dit ceviche recept: ceviche van witvis met campari