ribeye steak met chimichurri

ribeye steak met chimichurri
RECEPTEN: MARK LABROOY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Meer inspiratie voor de zomer? Haal het laatste nummer van delicious. in huis!

Ribeye steak met chimichurri van de bbq

Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | argentijns | glutenvrij, lactosevrij

Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom dit relaxte recept voor ribeye steak van de bbq. Leun achterover & ontspan, het wordt sowieso lekker!42x bbq recepten voor de perfecte avond

Kooktijd:20

rusten1

Totale tijd:1 20

Kookgerei

  • ook nodig: vlees/keukenthermometer

Ingrediënten

  • 600 g ribeye-steaks 4 dikke van ± 150 g, uiteinde van het bot schoongesneden (bestel bij je slager), op kamertemperatuur
  • extra vergine olijfolie

chimichurri

  • rasp en sap van 2 biocitroenen + extra citroenpartjes voor erbij
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • 1 bosje bladpeterselie fijngesneden 1⁄2 kleine rode ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, fijngesneden
  • 200 ml extra vergine olijfolie

Instructies

  1. Meng in een kom alle ingrediënten voor de chimichurri en voeg wat zout en peper toe. Laat minstens 1 uur rusten.
  2. Maak intussen de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Besprenkel de steaks met olijfolie en bestrooi aan beide kanten met flink wat zout en peper.
  3. Verlaag de temperatuur tot matig en gril de steaks 5-6 min. per kant, zodat ze grillstrepen krijgen. Neem ze van de grill als ze een kerntemperatuur van 40-45°C hebben. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15-20 min. rusten op een rooster, op een warme plek. De steaks garen onder de aluminiumfolie nog wat verder tot ± 52-55°C (medium). Serveer de steaks met de chimichurri en citroenpartjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 762 kcal
  • eiwit: 32 g
  • vet: 68 g
  • koolhydraten: 3 g

RECEPTEN, BEREIDING: MARK LABROOY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pulled pork van Dan Toombs