aardbeiencheesecake met dubbeldikke bodem

aardbeiencheesecake met dubbeldikke bodem
RECEPT: LUCY NUNES & TRACY PATTISON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.

Naast deze aardbeien cheesecake benieuwd naar onze andere toetjes en taarten met zomerbessen, rabarber, en frambozen? Haal dan het nieuwe juli-nummer van delicious. in huis!

Aardbeien cheesecake

aantal 10 | taart | | amerikaans |
Bekijk de zomer eens door een roze bril en serveer deze prachtige cheesecake in paarse, roze, of roodtinten. Met zacht zoet kleinfruit als aardbeien maak je zelf de állerlekkerste zomertaart.
Tip: begin een dag eerder aan dit recept.
Een cheesecake met ander fruit? Probeer deze variant met kersen.
Kooktijd50 minutes
opstijven + intrekken8 hours 30 minutes
Totale tijd9 hours 20 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine, springvorm van 20 cm Ø, ingevet, bodem en zij- kanten bekleed met bakpapier*

Ingrediënten

  • 300 g zandkoekjes in stukjes + extra grof verkruimeld, voor erover
  • 60 g blanke amandelen, geroosterd
  • 25 g kokosvlokken, geroosterd
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 3 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemalen gember
  • 100 g boter, gesmolten
  • 400 g aardbeien zonder kroontjes, gehalveerd + extra voor erbij
  • 200 g bramen
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 40 ml rodewijnazijn
  • 2 tl vanille-extract
  • 12 gelatineblaadjes
  • 420 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 400 g Griekse yoghurt
  • basilicumblaadjes, om mee te garneren

zoetzure aardbeien

  • 250 g aardbeien zonder kroontjes, gehalveerd
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 1 el rodewijnazijn

Instructies

  • Doe de koekjes met de amandelen, kokosvlokken, kaneel, 2 tl kardemom en gember in de keukenmachine en mix tot fijne kruimels. Mix de boter erdoor. Druk dit tegen de bodem van de bakvorm. Laat ± 30 min. opstijven in de koelkast.
  • Verwarm intussen voor de vulling de 400 g aardbeien en de bramen met de 110 g suiker, 40 ml rodewijnazijn en de vanille op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat het fruit onder af en toe roeren 8-10 min. koken tot het sap vrijkomt en inkookt tot een dikke siroop. Laat intussen de gelatineblaadjes ± 5 min. weken in een kom met ruim koud water. Neem de pan van het vuur en pureer het aardbeien- mengsel met de staafmixer, los de gelatine erin op. Schenk in een kom en laat iets afkoelen.
  • Klop met de mixer de roomkaas met de yoghurt en de laatste tl kardemom glad. Klop het aardbeienmengsel erdoor, zodat je een glad mengsel krijgt. Schenk dit over de afgekoelde koekkruimelbodem in de bakvorm. Laat afgedekt een nacht opstijven in de koelkast.
  • Doe de volgende dag voor de zoetzure aardbeien de 250 g aardbeien in een kom en schep ze goed om met de 3 el kristalsuiker en el rodewijnazijn. Laat dit minstens 2 uur intrekken tot de aardbeien zacht zijn en met de zoetzure siroop zijn omhuld.
  • Neem de cheesecake voor serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand en het bakpapier. Zet op een schaal, verdeel de zoetzure aardbeien erover en garneer met verse aardbeien en basilicumblaadjes. Bestrooi met koekkruimels en geef de rest van de kruimels apart erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 560kcal
eiwit: 10g
vet: 39g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
RECEPT: LUCY NUNES & TRACY PATTISON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 22x favoriete cheesecakerecepten