Bekijk de zomer eens door een roze bril en serveer deze prachtige cheesecake in paarse, roze, of roodtinten. Met zacht zoet kleinfruit als aardbeien maak je zelf de állerlekkerste zomertaart. Tip: begin een dag eerder aan dit recept. Een cheesecake met ander fruit? Probeer deze variant met kersen.
ook nodig: keukenmachine, springvorm van 20 cm Ø, ingevet, bodem en zij- kanten bekleed met bakpapier*
Ingrediënten
300gzandkoekjesin stukjes + extra grof verkruimeld, voor erover
60gblanke amandelen,geroosterd
25gkokosvlokken,geroosterd
2tlgemalen kaneel
3tlgemalen kardemom
1tlgemalen gember
100gboter,gesmolten
400gaardbeienzonder kroontjes, gehalveerd + extra voor erbij
200gbramen
110gfijne kristalsuiker
40mlrodewijnazijn
2tlvanille-extract
12gelatineblaadjes
420groomkaas,op kamertemperatuur
400gGriekse yoghurt
basilicumblaadjes,om mee te garneren
zoetzure aardbeien
250gaardbeienzonder kroontjes, gehalveerd
3elfijne kristalsuiker
1elrodewijnazijn
Instructies
Doe de koekjes met de amandelen, kokosvlokken, kaneel, 2 tl kardemom en gember in de keukenmachine en mix tot fijne kruimels. Mix de boter erdoor. Druk dit tegen de bodem van de bakvorm. Laat ± 30 min. opstijven in de koelkast.
Verwarm intussen voor de vulling de 400 g aardbeien en de bramen met de 110 g suiker, 40 ml rodewijnazijn en de vanille op matig vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat het fruit onder af en toe roeren 8-10 min. koken tot het sap vrijkomt en inkookt tot een dikke siroop. Laat intussen de gelatineblaadjes ± 5 min. weken in een kom met ruim koud water. Neem de pan van het vuur en pureer het aardbeien- mengsel met de staafmixer, los de gelatine erin op. Schenk in een kom en laat iets afkoelen.
Klop met de mixer de roomkaas met de yoghurt en de laatste tl kardemom glad. Klop het aardbeienmengsel erdoor, zodat je een glad mengsel krijgt. Schenk dit over de afgekoelde koekkruimelbodem in de bakvorm. Laat afgedekt een nacht opstijven in de koelkast.
Doe de volgende dag voor de zoetzure aardbeien de 250 g aardbeien in een kom en schep ze goed om met de 3 el kristalsuiker en el rodewijnazijn. Laat dit minstens 2 uur intrekken tot de aardbeien zacht zijn en met de zoetzure siroop zijn omhuld.
Neem de cheesecake voor serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand en het bakpapier. Zet op een schaal, verdeel de zoetzure aardbeien erover en garneer met verse aardbeien en basilicumblaadjes. Bestrooi met koekkruimels en geef de rest van de kruimels apart erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 560kcal
eiwit: 10g
vet: 39g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
RECEPT: LUCY NUNES & TRACY PATTISON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.