Met de zachte bittere blaadjes van de andijvie maak je de lekkerste recepten voor de zomer. En nee, dan bedoelen we niet alleen maar stamp!Dit kun je ook maken met deze oer-Hollandse groente.
Rauw hussel je er frisse salades mee, met zwoele nectarines en hartige oude geitenkaas of aardappeltjes en parmezaan. Gewokte noedels met tahin-sojasaus en andijvie zijn al net zo lekker, evenals ons recept voor een mediterrane andijviestoof met olijven en kikkererwten.
noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals andijvie.Zin in een snel vegetarisch recept voor doordeweeks? Dit recept voor noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s is dan ideaal.
aardappel-andijviesalade met mosterd-parmezaandressing
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals bijvoorbeeld andijvie.
andijviesalade met nectarine, pompoenpitten en oude geitenkaas
De zomer vraagt om lekker lichte en vooral makkelijk te maken menu’s. Zo blijft er méér tijd over om extra te genieten van de lange zomermiddagen en -avonden. Ga vandaag voor een spannende combinatie van andijvie, nectarine en geitenkaas
gesmoorde andijvie en brandade met gerookte makreel
Deze verrassende variatie op de klassieke andijviestamppot is binnen 30 minuten klaar. Een snel en eenvoudig gerecht voor doordeweeks. Probeer ook eens deze andijviesalade!
andijvie met kikkererwten jonge knoflook en gedroogde olijven
delicious.friend Yolanda van der Jagt geeft andijvie een stoere bereiding: gestoofd in de oven, samen met kikkererwten, jonge knoflook en gedroogde zwarte olijven. Yolanda: ‘Een goed kwaliteit grote kikkererwten haal ik bij Turkse of Marokkaanse winkels. Daar haal ik ook zwarte gedroogde olijven. Die hebben een andere smaak dan olijven uit het water en een stevigere structuur. Aangewezen op de supermarkt? Neem dan Griekse kalamata-olijven, die zijn ook vol van smaak.’
andijvie-knolselderijstamppot met slavinken en tijmjus
Andijviestamppot, draadjesvlees, hazenpeper, stoofpeertjes, Haagse bluf… snak je ook af en toe naar een écht Hollandse klassieker? Wij verzamelden 11 favorieten en maakten er moderne versies van. Dit keer: andijvie-knolselderijstamppot met slavinken en tijmjus.