aantal 12 |
hapje, voorgerecht |
|
brits |
hapje, voorgerecht |
|
brits |
Met een lik crème fraîche, zalm en glanzende eitjes maak je van een scone een elegant borrelhapje.
Probeer een hartige scone ook eens als ontbijt met roerei en bacon.
Kookgerei
-
ook nodig: uitsteekvorm van 4 cm Ø, bakplaat bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 2 ½ tl venkelzaad geroosterd en grof gemalen + extra venkelzaad om te bestrooien
- 3 el fijngesneden dille + extra plukjes dille voor erbij
- rasp van 1 biocitroen + citroenpartjes voor erbij
- 1 tl zoutvlokken
- 200 ml crème fraîche + extra voor erbij
- 125 ml koude melk + extra om te bestrijken
- 150 g warmgerookte zalmforel , in vlokken getrokken
- evt. 2 el zalmeitjes
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Meng in een kom het bakmeel met het venkelzaad, de dille, de citroenrasp, de zoutvlokken en wat versgemalen zwarte peper.
-
Klop in een kom de crème fraîche met de melk. Voeg toe aan de droge bestand- delen en meng alles met een tafelmes tot een deeg. Breng over op een licht met meel bestoven werkvlak en kneed het vlug tot een glad deeg.
-
Druk of rol het deeg uit tot een plak van 3 cm dik, bestuif de uitsteekvorm goed met meel en steek rondjes uit. Duw de deegrestjes bij elkaar en steek er nog meer rondjes uit. Gebruik de laatste restjes niet meer. Leg de scones tegen elkaar op de bakplaat.
-
Bestrijk de bovenkanten met nog wat melk en bestrooi ze met venkelzaad, zout en peper. Bak ze 20-25 min. tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze op een rekje afkoelen. Halveer de scones en besmeer ze met crème fraîche. Beleg ze met vis, zalmeitjes (als je die gebruikt), bestrooi ze met dille en versgemalen zwarte peper en geef de citroenpartjes erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 181kcal
eiwit: 7g
vet: 8g
koolhydraten: 19g
RECEPTEN, BEREIDING: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!