asperges met botersaus

asperges met botersaus

Asperges met ham & ei zijn heerlijk, maar zoek je wat meer uitdaging, gril dan witte asperges en serveer ze met rode wijn-botersaus. Met zo’n lekker voorgerecht start je een fantastisch lentemenu.

Lurpak® is niet zomaar boter maar boter voor échte liefhebbers. Met passie gemaakt voor iedereen die graag kookt, lekker eet en opzoek is naar (meer) inspiratie. Want goed eten – eenvoudig, vers, van het seizoen en met liefde gemaakt – verdient kwaliteitsboter. Lurpak® roomboter wordt gemaakt van de beste Deense room, heeft een unieke, frisse, romige smaak die het beste in jouw ingrediënten naar boven haalt. Ideaal om mee te bakken, braden en smeren voor de aller-lekkerste resultaten.

Wil je meer recepten? Zie lurpak.com/nl-nl/

Asperges met botersaus

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | lente | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Vier de lente extra lekker met luxe groenten en romige wijn-botersaus.
Kooktijd45 minutes

Ingrediënten

  • 700 g witte asperges 2 bosjes, zonder houtige eindjes, geschild
  • 2 el olijfolie
  • 30 g hazelnoten
  • 1 bosje waterkers
  • 1 el rodewijnazijn
  • beurre rouge
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 75 ml rodewijnazijn
  • 225 ml donkere rode wijn
  • 200 g ijskoude Lurpak® roomboter ongezouten, in blokjes*

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de asperges 4 min. met een schone theedoek op de asperges zodat ze niet gaan drijven.
  • Verhit intussen voor de beurre rouge in een steelpannetje de sjalot met de azijn en de rode wijn. Breng aan de kook en laat tot eenderde (± 100 ml) inkoken, dit duurt ± 15 min. Zeef het ingekookte vocht in een hittebestendige kom en zet weg tot gebruik.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de asperges rondom met 1 el olijfolie. Gril ze rondom 4-5 min. tot de asperges grillstreepjes krijgen. Zet het vuur uit en houd de asperges warm in de grillpan.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak grof.
  • Doe de waterkers in een kom en besprenkel met 1 el olijfolie en 1 el azijn. Breng op smaak met zout en peper en wentel de waterkers erin om.
  • Verhit voor de beurre rouge de kom met het ingekookte vocht au bain-marie. Klop geleidelijk de ijskoude blokjes boter erdoor tot een gladde, gebonden saus. Breng de beurre rouge op smaak met zout en peper.
  • Schenk de saus op de borden en leg hierop de gegrilde witte asperges. Garneer met waterkers en de geroosterde hazelnoten.

Voedingswaarde

calorieën: 531kcal
eiwit: 5g
vet: 51g
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
* Bewaar de blokjes roomboter in de koelkast tot je de saus afmaakt.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: bananenpannenkoeken met wortel en krokante baconboter