glutenvrij, vegetarisch
aantal 2 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Stoof van prei, snijbiet en cavolo nero maak je helemaal af met gerijpte feta. Als je met wat meer aandacht kiest voor authentieke kaas-soorten, proef je dat zeker terug in je gerechten.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 2 dikke preien, in 1 cm-ringen
- ½ bos snijbiet
- ½ bos cavolo nero* (palmkool
- groentewinkel of biomarkt)
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamico-azijn
- 100 g gerijpte feta*
- 1 citroen, in partjes
Instructies
- Verhit de oven voor op 220°C. Smelt de boter in een ovenbestendige pan op middelmatig vuur. Voeg de prei met wat zout(flakes) toe en bak 15-20 min. tot de prei zacht is en gekaramelliseerd.
- Trek de snijbietbladeren en cavolo nero van de nerven en voeg toe. Snijd de nerven heel fijn en voeg ook toe. Bak 5 min. Doe de olijfolie en balsamico erbij en een beetje zout. Verbrokkel de feta en verdeel over de groenten. Bak 15 min. in de hete oven tot goudbruin.
Voedingswaarde
calorieën: 314kcal
eiwit: 9g
vet: 28g
koolhydraten: 5g
* Cavolo nero of palmkool koop je bij een ruim gesorteerde supermarkt of op de boerenmarkt.
Houtgerijpte feta heeft nog 4 maanden extra in houten vaten gerijpt, is vol van smaak, gemaakt van schapenmelk met een licht hint van geitenmelk. Lekker romig en door het rijpen in het eikenhout ook wat scherper. Vraag ernaar bij de kaaswinkel. Deze feta is ook o.m. via dekaasfabriek.nl te bestellen.
Recipes: Ellie & Sam Studd Photography: Ben Dearnley Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook de 10 populairste soep en stoofrecepten van 2022!