gevuld Turks brood

gevuld Turks brood
STUDIO PHILIPPI

Dit gevulde Turkse brood leent zich ook perfect voor de paasbrunch. Meer inspiratie nodig voor een lekkere lunch of brunch? Bestel het april-nummer van delicious.!

gevuld Turks brood

aantal 4 | brunchgerecht, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht | pasen | |
In de vakantieperiode gaat Janneke natuurlijk ook in de vakantiestand. ‘Wat ik dan maak is allemaal even makkelijk en heel geschikt om lekker buiten op te eten. Zoals deze gebakken schelvis met muhammara op vers Turks brood, die je heel goed als burger kunt meenemen.'
Nog zo'n lekker gevuld brood: picknickbrood met gegrilde groenten en feta van Rutger
Kooktijd20 minutes
oven12 minutes
Totale tijd32 minutes

Ingrediënten

  • 600 g schelvisfilet
  • 4 volle el muhammara
  • 1 Turks brood
  • 1 venkelknol dungeschaafd of -gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 limoenen, gehalveerd
  • 100 g romaine sla, in repen
  • handvol zwarte olijven, grofgehakt
  • 1 bosje koriander, grofgehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de schelvisfilet op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de vis met de muhammara en rooster in de voorverwarmde oven in 12 min. gaar. Leg het brood na 4-6 min. bij de vis in de oven en bak in 6-8 min. knapperig.
  • Meng intussen de venkel met de olijfolie en het limoensap. Voeg zout en peper naar smaak toe en marineer 5 min.
  • Neem het brood uit de oven en snijd horizontaal open. Verdeel de sla en venkel met de marinade over de onderste helft van het brood. Leg de vis op de venkel en bestrooi met de olijven en de koriander.
  • Dek het brood af met de bovenste helft en druk stevig aan. Snijd het brood in 4 stukken en steek in elke stuk een prikker.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Turkse pannenkoeken met pistache (katmer)