In het april-nummer van delicious. ontdekken we allerlei soorten noedels. Kies je favoriet en maak een gevulde omelet met eend & crispy glasnoedels, een noedelsalade met kip & sesamdressing of pittige noedelsoep. De recepten vind je in het nieuwe nummer.
Gevulde omelet met eend en crispy noedels
lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
aziatisch, vietnamees |
lactosevrij
Deze crispy noedels zitten vol rijke smaken: eend, munt, chilipeper en hoisinsaus. Perfect bij de zachte omelet. Eigenlijk een variatie op de bekende Vietnamese Bánh Xèo. Lees ook: roze peper is geen peper – en wat je erover moet weten
Kookgerei
- ook nodig: evt. keukenthermometer
Ingrediënten
- arachide-olie om in te frituren en bakken
- 100 g dunne glasnoedels (vermicelli-noedels)
- 2 eendenborstfilets
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 6 bosuitjes, in schuine stukjes
- 125 ml hoisinsaus
- 8 eieren, losgeroerd
- 150 g taugé
- 1 bosje munt, blaadjes geplukt
- 1 lange chilipeper, julienne gesneden
Instructies
- Verhit een bodempje olie van 5 cm in een middelgrote (frituur)pan op hoog vuur tot 180°C. Gebruik een keuken- thermometer of wacht tot een blokje brood goudbruin erin kleurt. Frituur de noedels in porties ± 30 sec. tot de sliertjes opzwellen en crispy worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit een middelgrote koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur. Snijd het vel van de eend kruislings in en bestrooi rondom met zout en peper. Bak de eend op de velkant in 4-6 min. tot het vel krokant is. Draai om en bak nog 2 min. Haal de eend uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.
- Voeg de knoflook en de helft van de bosuitjes toe aan het bakvet en bak ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Schep op een bord.
- Snijd de eend in plakjes.
- Verwarm de hoisinsaus op laag vuur in een steelpan en houd warm.
- Verhit in twee koekenpannen 1 tl olie per pan. Voeg per pan een kwart van de losgeroerde eieren toe, laat uitvloeien over de bodem van de pan en bak tot een omelet. Verbrokkel een kwart van de crispy noedels en strooi over de omelet. Beleg de helft van de omelet met een kwart van het knoflookmeng- sel, plakjes eend, taugé en munt. Klap hem dubbel en laat op een bord glijden. Houd afgedekt warm.
- Bak zo nog 2 omeletten met de rest van de eieren, noedels, knoflook, eend, taugé en munt. Besprenkel met warme hoisinsaus en bestrooi met chilipeper en de rest van de bosuitjes.
Voedingswaarde
calorieën: 425kcal
eiwit: 26g
vet: 17g
koolhydraten: 41g
RECEPTEN: LUCY NUNES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: Waarom je écht een snelkookpan wil kopen + 25 recepten