bananenpannenkoeken met wortel en krokante baconboter

bananenpannenkoeken met wortel en krokante baconboter

in samenwerking met Lurpak

Zin in een uitdagend anders-dan-anders ontbijt? Maak dan deze hartige delicious. bananenpannenkoekjes met spek, wortel & kruidnagel en je dag kan niet meer stuk. Ook een lekker idee voor de paasbrunch.

Lurpak® is niet zomaar boter maar boter voor échte liefhebbers. Met passie gemaakt voor iedereen die graag kookt, lekker eet en op zoek is naar(meer) inspiratie. Want goed eten – eenvoudig, vers, van het seizoen en met liefde gemaakt – verdient kwaliteitsboter.

Lurpak® roomboter wordt gemaakt van de beste Deense room, heeft een unieke frisse, romige smaak die het beste in jouw ingrediënten naar boven haalt. Ideaal om te smeren en in te bakken voor de allerlekkerste resultaten. Wil je meer recepten? Zie lurpak.com/nl-nl/

Bananenpannenkoeken met wortel en krokante baconboter

aantal 4 | brunch, brunchgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | |
Zin in een uitdagend anders-dan-anders ontbijt? Maak dan deze hartige delicious. bananenpannenkoekjes met spek, wortel & kruidnagel en je dag kan niet meer stuk.
Kooktijd35 minutes

Kookgerei

  • staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 200 g Lurpak® roomboter, ongezouten, op kamertemperatuur
  • 10 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 1/8 tl gerookte-paprikapoeder
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 g wortel, fijn geraspt
  • 2 bananen, in schuine plakjes*

Instructies

  • Verhit 25 g Lurpak® roomboter in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin het gerookte spek 3-5 min. krokant uit. Besprenkel de spek, als het bijna krokant is, met het gerookte-paprikapoeder. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Vermaal de krokante spekplakjes in het hakbakje van de staafmixer tot kruim, houd 1 el kruim achter in een bakje ter garnering. Voeg 150 g boter toe en maal ± 1 min tot de boter luchtig is. Schep de boter in een kommetje en laat staan tot gebruik.
  • Meng voor het beslag de bloem, het bakpoeder, de kruidnagel, een snufje zout, eieren en melk. Roer tot er geen klontjes meer in het beslag zitten en roer dan de geraspte wortel door het beslag.
  • Veeg de koekenpan schoon en verhit eenderde van de overgebleven boter in de pan. Schenk 4 hoopjes beslag in de pan en leg op ieder hoopje 3 plakjes banaan.
  • Bak de pannenkoeken 2 min. op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn, keer om en bak nog 2 min. Herhaal dit 3 keer terwijl je de rest warm houdt onder aluminiumfolie.
  • Leg op elk bord 3 pannenkoekjes. Schep hierop een quenelle geklopte baconboter en verdeel het baconkruim erover.

Voedingswaarde

calorieën: 752kcal
eiwit: 16g
vet: 53g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
*Gebruik redelijk verse bananen, want erg rijpe bananen zijn lastig te bakken.
Tip: Houd een eetlepel onder de hete kraan en maak dan de quenelle, zo glijdt-ie eenvoudig van de lepel af. Voor perfect ronde pannenkoeken kun je pancakeringen gebruiken
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
bananenpannenkoeken wortel Lurpak