chipotle-bonen met boerenkool, spek & ei

chipotle-bonen met boerenkool, spek & ei
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
mexicaans |
glutenvrij, lactosevrij
Deze Mexicaanse bonenschotel kun je heel makkelijk aanpassen naar eigen smaak. Eet niet iedereen tegelijk? Maak een eenpersoonsportie en voeg het ei pas op het laatst toe.

Nog meer smaak? Bak wat knoflook mee met de uien voeg 1 tl gemalen komijn en 1 tl gemalen koriander toe.

Voor de bonenliefhebber hebben we een hele lijst met recepten samengesteld, bekijk 'm hier!

Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 75 g gerookt ontbijtspek, in plakjes
  • 150 g boerenkool, gesneden
  • 800 g cherrytomaatjes (2 blikken)
  • 250 g kidneybonen uit blik, uitgelekt
  • 130 g zwarte bonen uit blik, uitgelekt
  • 2 el chipotlesaus*
  • 4 eieren

Instructies

  • Snijd de ui fijn. Snijd het spek in brede repen. Verhit de olie in de koekenpan. Bak het spek in 4 min. knapperig uit. Neem het spek uit de pan.
  • Fruit in het spekvet de ui 1 min. Schep de boerenkool erdoor en schenk 100 ml water erbij. Smoor de boerenkool 2 min. mee met de deksel op de pan. Schenk cherrytomaatjes erbij en smoor 10 min. zachtjes.
  • Schep de bonen en 1 el chipotlesaus erdoor. Maak in de bonen 4 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Smoor de bonen nog 4-6 min. afgedekt, tot het eiwit gaar is, maar de dooier nog vloeibaar.
  • Verdeel het spek en de laatste eetlepel chipotlesaus over de bonen en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 336kcal
eiwit: 21g
vet: 15g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
* Chipotlesaus is gemaakt op basis van gerookte jalapeñopepers (chipotles), je koopt het in ruim gesorteerde supermarkten of online. Het geeft een zoet-pittige, rokerige smaak. 

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!