aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
mexicaans |
glutenvrij, lactosevrij
Deze Mexicaanse bonenschotel kun je heel makkelijk aanpassen naar eigen smaak. Eet niet iedereen tegelijk? Maak een eenpersoonsportie en voeg het ei pas op het laatst toe. Nog meer smaak? Bak wat knoflook mee met de uien voeg 1 tl gemalen komijn en 1 tl gemalen koriander toe.Voor de bonenliefhebber hebben we een hele lijst met recepten samengesteld, bekijk 'm hier!
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1ui
2elolie
75ggerookt ontbijtspek,in plakjes
150gboerenkool,gesneden
800gcherrytomaatjes(2 blikken)
250gkidneybonen uit blik,uitgelekt
130gzwarte bonenuit blik, uitgelekt
2elchipotlesaus*
4eieren
Instructies
Snijd de ui fijn. Snijd het spek in brede repen. Verhit de olie in de koekenpan. Bak het spek in 4 min. knapperig uit. Neem het spek uit de pan.
Fruit in het spekvet de ui 1 min. Schep de boerenkool erdoor en schenk 100 ml water erbij. Smoor de boerenkool 2 min. mee met de deksel op de pan. Schenk cherrytomaatjes erbij en smoor 10 min. zachtjes.
Schep de bonen en 1 el chipotlesaus erdoor. Maak in de bonen 4 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Smoor de bonen nog 4-6 min. afgedekt, tot het eiwit gaar is, maar de dooier nog vloeibaar.
Verdeel het spek en de laatste eetlepel chipotlesaus over de bonen en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 336kcal
eiwit: 21g
vet: 15g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
* Chipotlesaus is gemaakt op basis van gerookte jalapeñopepers (chipotles), je koopt het in ruim gesorteerde supermarkten of online. Het geeft een zoet-pittige, rokerige smaak.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.