aantal 10 |
nagerecht, taart |
|
amerikaans |
Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig. Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge
Kookgerei
- ook nodig: ribbeltaartvorm met losse bodem van 24 cm Ø, ingevet, steunvulling
Ingrediënten
- 150 g bloem
- 3 el melk
- 397 g gecondenseerde melk (1 blikje)
- 50 g lichte basterdsuiker
- 300 g pure chocolade
- 75 g ongezouten pecannoten
- 125 g boter
- 50 g kristalsuiker
Instructies
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een samenhangend deeg van de bloem, 75 g boter, kristalsuiker, melk en een snuf zout. Vorm er een platte grote ronde schijf van en laat het deeg verpakt in plasticfolie minstens 30 min. in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 28 cm Ø en bekleed de vorm ermee. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en strooi hierop de steunvulling.
- Bak de deegbodem 10 min. in de voor- verwarmde oven. Haal de steunvulling met bakpapier eruit en bak de bodem in nog 10-12 min. goudbruin en gaar*. Laat de taartbodem in de vorm afkoelen.
- Verwarm in de steelpan op laag vuur de gecondenseerde melk met de basterd- suiker en de resterende 50 g boter. Roer glad.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg aan de room toe. Laat de chocolade zonder verder verwarmen in de warme room smelten en roer tot een gladde, dikke chocoladeroom.
Voedingswaarde
calorieën: 490kcal
eiwit: 8g
vet: 27g
koolhydraten: 52g
* In deze video laten we zien hoe je een deegbodem blind bakt met een steunvulling.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: 36x lekkers voor iedereen die niet van oliebollen houdt