croissanttoetje met witte chocolade

croissanttoetje met witte chocolade

Heb je zin in nog meer kerstinspiratie om je vingers bij af te likken? Bestel snel onze kersteditie!

aantal 8 | brunch, brunchgerecht, dessert, gebak, nagerecht, zoet | familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, pasen, voorjaar, winter | australisch, internationaal |
Heb je een paar croissants over? Denk no waste en maak er dit surprise-toetje van met romige kokosvulling, witte chocolade en kersen!
De aantrekkingskracht van witte chocolade zit in de combi heel zoet en vol romig! Als je dat in taart, toet, cake of pudding stopt en zorgt voor bijzondere smaakcontrasten als kruidige nootmuskaat, frisse kersen, pittige gember of romige banaan zit je helemaal goed.
Tip: top het af met een subtiel laagje poedersneeuw van witte choco.
Voorbereiding35 minutes
Kooktijd1 hour 15 minutes
intrekken / rusten1 hour 30 minutes
Totale tijd3 hours 20 minutes

Ingrediënten

  • 8 (mini)croissants van ± 1 dag oud
  • 200 g kersenjam
  • 125 9 diepvrieskersen, ontdooid (of kersen op lichte siroop, uitgelekt)
  • 2 eieren
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillepoeder (of 1⁄2 tl vanille-extract)
  • 90 g witte chocolade, gesmolten en afgekoeld + extra stukjes om te bestrooien
  • 225 ml slagroom
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 2 el ahornsiroop
  • ook nodig: ovenschaal van 11⁄2 l inh.

Instructies

  • Snijd de croissants in de lengte bijna door. Besmeer de snijkanten met de jam, verdeel de kersen erover en klap weer dicht.
  • Klop in een kom de eieren met de suiker en vanille en klop dan de gesmolten chocolade erdoor. Klop daarna de room en kokosmelk erdoor.
  • Leg de croissants in de ovenschaal en schenk het roommengsel erover. Laat
 1 uur of een hele nacht in de koelkast intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bak het toetje 1 uur. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak eventueel nog ± 15 min. tot het midden is gestold. Laat 30 min. rusten voor het serveren. Bestrijk vlak voor het serveren met ahornsiroop en bestrooi met stukjes witte chocolade.

Voedingswaarde

calorieën: 448kcal
eiwit: 7g
vet: 27g
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Als je ze graag zoet bakt, is dit de special voor jou: