Als we een handleiding voor de Nederlandse keuken zouden moeten schrijven, dan zouden we beginnen met een Dutch oven, want dat klinkt zo Hollands, en daarna overgaan op aardappels en een stamper. Niet dat aardappels Nederlands zijn – ze komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika – maar of we ze lusten? Dacht het wel! We geven je 7x Hollandse kost, inclusief stoofperen met een Perzisch tintje.
Maandag
Bij koud weer willen we maar één ding… Hollandse stamppot! Deze boerenkoolstamppot krijgt een heerlijke twist door de zoete aardappel. De spekjes en pinda's geven het gerecht een lekkere bite. Eet je graag vegetarisch? Ga dan voor deze spruitjesstamppot.
naar receptDinsdag
Gebruik runderschouder voor dit recept. Staartstuk (ook bekend als picanha) kan ook, alleen is het duurder en een magerder stuk vlees.
naar receptWoensdag
Spruitjes zijn natuurlijk echt niet alleen Nederlands. Dat proef je in deze Marokkaans geïnspireerde stoof met veel specerijen.
naar receptDonderdag
Dol op stoven, maar eet je liever geen vlees? Ook pastinaak is perfect om te stoven! Dit harde wortelgewas heeft een zoete anijsachtige smaak wat heerlijk samengaat met kastanjechampignons en walnoten.
naar receptVrijdag
Eigenlijk kun je alle harde knol- en wortelgroente nemen om puree en stamppot op te leuken. Lekkere combi’s met aardappels: pastinaak, pompoen, wortel, knolselderij, aardpeer, of koolraap! Deze winterstamppot maken we met paddenstoelen, snijbiet en pittige Hollandse blauwaderkaas.
naar receptZaterdag
Deze zoete stoofpot met sinaasappel en lekker veel specerijen smaakt heerlijk met roergebakken wilde spinazie of geroosterde peentjes.Stoofvlees zacht én sappig krijgen is echt een kunst. Hier geven we je een korte stoofcursus waarin we je voorzien van allerlei stooftechnieken.
naar receptZondag
Warm of koud: deze saffraanperen uit de oven met geurige specerijen en crunchy notenpraliné zijn een perfect toetje. Geef er een flinke schep labne bij.
naar recept






