glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Met de parmezaan-rozemarijnvinaigrette geef je de gevlinderde kip vleugels! Dit is een heerlijke traybake die je zowel in de oven kunt maken als op de barbecue.
Ingrediënten
- ± 1 4 kg kip (een hele kip), gevlinderd*
- 8 el extra vergine olijfolie
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 ½ tl gerookte paprikapoeder (pimentón de la vera)
- 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
- ¼ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt, voor erover
- 1 citroen gehalveerd, voor erbij
- parmezaanvinaigrette ± 150 ml
- 3 el appelciderazijn
- 1 el dijonmosterd
- 4 el extra vergine olijfolie
- 50 g parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
Instructies
-
Doe alle ingrediënten voor de parmezaanvinaigrette met wat zout en peper in een pot met schroefdeksel. Schud goed.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Leg de kip met het vel omlaag op een rooster boven een grote, diepe bakplaat. Bestrooi met de specerijen, flink wat zout en peper en besprenkel met 4 el olijfolie.
-
Braad de kip onderin de oven goudbruin en gaar in 45-50 min.. Keer halverwege. Laat 15 min. rusten en snijd in stukken.
-
Verdeel intussen de bloemkoolroosjes over een bakplaat, sprenkel de resterende 4 el olie erover en bestrooi met zout en peper. Rooster de bloemkool bovenin de oven in 25-35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven.
Voedingswaarde
calorieën: 730kcal
eiwit: 43g
vet: 59g
koolhydraten: 4g
* Kijk hier hoe je kip vlindert
RECEPTEN DARREN ROBERTSON. FOTOGRAFIE CHRIS COURT. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!