lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
lactosevrij
Deze vissoep van Janneke is royaal gevuld met gestoofde venkel, paprika, verschillende vissoorten en gamba’s. Serveer gulle kommen en geef er knapperig laurierbrood met zoute boter bij.
Ingrediënten
- 0,05 g saffraan (1 buisje)
- 50 ml pastis (slijter)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 venkelknol
- 3 el olijfolie
- 3 tomaten
- 1 puntpaprika
- 140 g tomatenpuree (1 groot blik)
- 3 el bloem
- 800 ml visfond (2 potten)
- 400 ml witvis naar keuze*, in stukken
- 12 (diepvries)gamba’s, ontdooid gekookt, ongepeld
Instructies
- Week de saffraan in de pastis. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de venkel in reepjes. Houd het venkelgroen apart.
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook ± 1 min. Voeg de venkel toe en bak nog ± 3 min. Snijd intussen de tomaten en de paprika in stukjes.
- Voeg de tomaten en de paprika toe en bak nog ± 2 min. Schep de tomaten- puree erdoor. Bestrooi de groenten met de bloem en bak 1 min. zonder te kleuren.
- Schenk de pastis met de saffraan in de pan. Schenk langzaam en al roerende de fond erbij. Roer de soep steeds glad voor je nieuwe fond toevoegt. Voeg ook 500 ml water toe.
- Breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 15 min. zachtjes.
- Breng op smaak met zout en peper. Voeg de vis toe aan de soep. Kook ze in 5 min. gaar en sappig. Voeg na 3 min. ook de gamba’s toe.
- Schep de soep in de kommen en bestrooi met het venkelgroen. Lekker met (laurier)stokbrood (zie TIP met recept hierna).
Voedingswaarde
calorieën: 232kcal
eiwit: 20g
vet: 9g
koolhydraten: 11g
TIP gezouten laurierbrood
Week 10 blaadjes verse laurier 10 min. in ruim water. Verwarm intussen de oven voor op180°C. Maak insnedes in een afbakstokbrood. Stop in elke snee een vlokje gezouten boter. Doe er her en der een laurierblaadje bij; laat de blaadjes zo weinig mogelijk uitsteken zodat het niet verbrandt en zoveel mogelijk smaak aan het brood geeft. Bak het stokbrood in de oven in 8-10 min. goudbruin en knapperig.
Weinig tijd? Maak de soepbasis een dag eerder en zet koel weg. Breng de volgende dag de soep weer aan de kook en voeg de vis en gamba’s toe.
*Kijk op goodfish.nl voor een duurzame viskeuze.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!