lemon curd taartje met meringue van anijshagel

lemon curd taartje met meringue van anijshagel
aantal 4 |
nagerecht, taart |
|
|
Een lemon curd taartje om je doordeweekse dag wat extra's te geven óf om in het weekend vrienden en familie mee te verrassen.

De simpele meringue in dit recept krijgt een verassende draai: met anijshagel. Geen zin om lemon curd te maken? Of gewoon zin in iets anders? Je kunt ook prima (zelfgemaakte) kersen- of pruimenjam nemen.

Voorbereiding25 minutes
Kooktijd20 minutes
Koelen30 minutes

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g lemoncurd
  • 25 g anijshagel
  • 2 el poedersuiker
  • ook nodig: 4 bakringen van 5 cm doorsnede, ingevet
  • 1 ei + 1 eiwit
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 50 g fijne kristalsuiker

Instructies

  • Splits het ei. Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, bakpoeder, eidooier, boter en de 50 g fijne kristalsuiker een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in plasticfolie 30 min. rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet de bakringen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk het deeg op de bodem en tegen de rand van de ringen uit. Schep de lemon curd erin.
  • Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen en verwijder dan de ringen.
  • Maal intussen in de kleine hakmolen de anijshagel net fijn. Klop in een schone kom met schone gardes de eiwitten stevig. Voeg de poedersuiker en anijshagel toe en klop het eiwit glanzend en helemaal stijf. Schep mooie dotten eiwit op de taartjes en maak ze met een crème-bruléebrander of onder de hete ovengrill goudbruin.

Voedingswaarde

calorieën: 487kcal
eiwit: 7g
vet: 22g
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!