Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht | feestelijk, weekend, zomers | australisch | vegetarisch
Met deze kleurrijke vegaspiesen van de BBQ steel je gegarandeerd de show. Ziltige halloumi en rijpe perziken gaan heerlijk samen met versgebakken pitabrood. Grill je mee?
Ingrediënten
- 550 g halloumi (16 stukjes van 2 cm dik)
- 4 gele perziken in kwarten
- 60 ml olijfolie (4 el)
- 115 g vloeibare honing (± 5 el)
- 8 takjes tijm
- sap van 1 citroen + citroenpartjes
- basilicumblaadjes om erover te strooien
- ook nodig: 8 metalen spiesen
yoghurt-pitabrood
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 300 g Griekse yoghurt
- 1 el fijngesneden tijmblaadjes
- rasp van 1⁄2 biocitroen
- 60 ml olijfolie (4 el)
Instructies
- Doe voor het pitabrood het zelfrijzend bakmeel in een kom. Meng de yoghurt, tijm, citroenrasp en 1 tl zeezoutvlokken erdoor en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol uit tot rondjes van 15-20 cm Ø. Verhit telkens 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de pitabroodjes een voor een in 2-3 min. per kant gaar en bruin; keer ze halverwege. Houd warm.
- Steek steeds 4 stukjes halloumi en 4 perzikpartjes aan 2 spiesen (zie foto). Kwast royaal in met olie.
- Maak de barbecue aan of verhit de grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de spiesen 2-3 min. per kant tot goudbruin en de perzik karamelliseert. Neem van de grill en houd warm.
- Verwarm in een steelpan de honing met de takjes tijm 3-4 min. op matig vuur en laat onder af en toe schudden karamelliseren. Roer het citroensap erdoor en neem van het vuur.
- Schenk de siroop over de spiesen. Bestrooi met basilicum en serveer met het brood en de citroenpartjes.
Voedingswaarde
- calorieën: 1105 kcal
- eiwit: 44 g
- vet: 62 g
- koolhydraten: 91 g
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!