Met deze kleurrijke vegaspiesen van de BBQ steel je gegarandeerd de show. Ziltige halloumi en rijpe perziken gaan heerlijk samen met versgebakken pitabrood. Grill je mee?
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
550ghalloumi(16 stukjes van 2 cm dik)
4gele perzikenin kwarten
60mlolijfolie(4 el)
115gvloeibare honing(± 5 el)
8takjes tijm
sap van 1 citroen + citroenpartjes
basilicumblaadjesom erover te strooien
ook nodig: 8 metalen spiesen
yoghurt-pitabrood
300gzelfrijzend bakmeelgezeefd
300gGriekse yoghurt
1elfijngesneden tijmblaadjes
rasp van 1⁄2 biocitroen
60mlolijfolie(4 el)
Instructies
Doe voor het pitabrood het zelfrijzend bakmeel in een kom. Meng de yoghurt, tijm, citroenrasp en 1 tl zeezoutvlokken erdoor en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol uit tot rondjes van 15-20 cm Ø. Verhit telkens 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de pitabroodjes een voor een in 2-3 min. per kant gaar en bruin; keer ze halverwege. Houd warm.
Steek steeds 4 stukjes halloumi en 4 perzikpartjes aan 2 spiesen (zie foto). Kwast royaal in met olie.
Maak de barbecue aan of verhit de grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de spiesen 2-3 min. per kant tot goudbruin en de perzik karamelliseert. Neem van de grill en houd warm.
Verwarm in een steelpan de honing met de takjes tijm 3-4 min. op matig vuur en laat onder af en toe schudden karamelliseren. Roer het citroensap erdoor en neem van het vuur.
Schenk de siroop over de spiesen. Bestrooi met basilicum en serveer met het brood en de citroenpartjes.
Voedingswaarde
calorieën: 1105kcal
eiwit: 44g
vet: 62g
koolhydraten: 91g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.