mandarijnmimosa met kaneel

mandarijnmimosa met kaneel
Recept: Dosia Brewer | Fotografie: Eric van Lokven | Bereiding: Yvonne Jimmink
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 1 |
brunchgerecht, drankje, simpel en snel, zoet |
kerst |
|
glutenvrij, lactosevrij
De klassieke mimosa met jus d'orange en mousserende wijn is heerlijk, maar deze mimosa heeft een leuke twist door de mandarijn en kaneel. Net iets anders, maar misschien nog wel lekkerder.

Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!

Voorbereiding5 minutes
Afkoelen1 hour
Totale tijd1 hour 5 minutes

Kookgerei

  • wijde champagnecoupe

Ingrediënten

  • 50 ml mandarijnsap van ± 2 stuks
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kardemompeul gekneusd
  • 100 ml champagne of mousserende wijn
  • 1-2 plakjes mandarijn ter garnering
  • 1 takje munt ter garnering

Instructies

  • Breng het mandarijnsap met het kaneelstokje en de kardemom aan de kook. Neem meteen van het vuur, laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.
  • Haal het kaneelstokje en de kardemom eruit en schenk het sap in het glas. Giet de champagne erbij en garneer met de mandarijn en munt.

Voedingswaarde

calorieën: 91kcal
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
Voorbereiden

Maak het mandarijnsap 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.

Meer feestelijke recepten

Dit recept is afkomstig uit delicious. nummer 12, hét kerstnummer van 2021. Meer feestelijke recepten? Bestel het nummer nu online, zonder verzendkosten. 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!