hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend |
|
glutenvrij, lactosevrij
In delicious. magazine nummer 9, waar Yvette gasthoofdredacteur van is, delen we een aantal recepten uit haar nieuwe boek, waaronder deze gebraden kip met zeewierpesto. Een echte familiefavoriet en toprecept voor etentjes. Lekker met gekookte aardappeltjes erbij.
Ingrediënten
- 30 g gedroogde zeesla wakame, en/of dulse (of andere zeewiermix)*
- 2 tenen knoflook
- 15 g platte peterselie
- 2 el olijfolie
- 30 g geraspte parmezaanse kaas
- 30 g geroosterde pijnboompitten
- 1 biocitroen sap en rasp
- 1 kip van goede komaf
- gekookte aardappels voor erbij
Instructies
-
Doe het zeewier in een kom, voeg lauw water toe tot alles goed onderstaat en laat 10 min. wellen. Laat uitlekken. Draai het met alle andere ingrediënten behalve de kip in de keukenmachine tot een pesto.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Was uw handen goed. Laat, beginnend bij de hals van de kip, voorzichtig uw vingers tussen de huid en het borstvlees glijden, waarbij u voorzichtig de huid van de vogel losmaakt.
-
Druk de helft van de pesto in de ontstane zakjes en verdeel het gelijkmatig over de hele kip door aan de buitenkant van de huid alles door te wrijven. Zet de kip in een ingevette ovenschaal en braad hem ongeveer 1 uur.
-
Geef er een met zeewier gekookt aardappeltje bij. delicious. magazine 9 of Van Bovens Leftovers in huis? Bewaar dan een restje aardappels en de andere helft van de pesto voor het volgende gerecht (aardappelbrood met zeewierpesto)
Voedingswaarde
Van Bovens Leftovers
Eten weggooien doet Yvette liever niet. Goed eten weggooien is namelijk eeuwig zonde! Haar nieuwste boek Van Bovens leftovers staat daarom helemaal in het teken van leftovers. En laat het aan Yvette over om van elk restje iets lekkers te maken.
In Van Bovens leftovers vind je dus telkens twee recepten die bij elkaar horen. Een lekker recept voor dag 1 en een recept voor de volgende dag waarin je de restjes opmaakt. Als er wat overblijft natuurlijk!
De recepten zijn echt Yvette-recepten: lekker, gemakkelijk en altijd met een verrassende touch. Gelukkig staat het boek weer vol met de mooie foto’s van Oof Verschuren en vrolijke illustraties van Yvette zelf. Dat maakt het bladeren en naar eenrecept zoeken nóg leuker.
Van Bovens Leftovers | Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar | ISBN: 9789038809922 | Prijs: € 29,99