rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten

rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
Hier zijn we dol op; rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten. Gezond en voedend met lekker veel smaak. Zo zien we salades graag.
Ook lekker: parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.
Voorbereiding30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 250 g volkoren rode rijst
  • 4 takjes dragon + extra voor erover
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 el gembersiroop
  • ½ struik bleekselderij
  • 400 g roodlof
  • 150 g walnoten
  • 1 appel bijv. jonagold
  • 300 g gesneden rodekool koelvers
  • 100 g granaatappelpitjes

voorraad

  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Kook de rijst in 12-15 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de dragon fijn. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, extra vierge olijfolie, gembersiroop, mosterd en dragon.
  • Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels en snijd in reepjes. Snijd ook het roodlof in reepjes. Rooster de noten in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
  • Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Meng de vinaigrette door de rijst en laat afkoelen tot lauwwarm. Was de appel en snijd ongeschild in blokjes.
  • Schep de bleekselderij, rodekool, roodlof, appel, walnoten en granaatappelpitjes door de rijst. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

calorieën: 709kcal
eiwit: 18g
vet: 39g
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
Je kunt een kwart rodekool ook op de mandoline flinterdun snijden, zo krijgt je flinters rodekool i.p.v. stukjes.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!