aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Eenvoudige Italiaanse gerechten worden extra buono als je wat Italiaanse worst toevoegt, zoals 'nduja. Zo krijgen traditionele gerechten een heerlijke twist.Lees hier alles over 'nduja, de smeerbare worst uit Italie of ga voor deze onweerstaanbare gnudi van spruitjes met salie-knof-chiliboter.
Ingrediënten
- 250 g broccoli
- 500 g ricotta
- 25 g versgeraspte parmezaanse kaas + extra voor erbij
- 75-100 g ’nduja*
- 1 ei + 2 eidooiers
- snufje chilivlokken naar smaak
- 50 g bloem + extra om te bestuiven
- 100 g boter, in blokjes
- snuf versgeraspte nootmuskaat
- ½ bosje salie, blaadjes geplukt + gebakken salieblaadjes ter garnering
Instructies
- Blancheer de broccoli ± 4 min. in een pan met licht gezouten kokend water. Giet af, spoel onder de koude kraan, laat uitlekken en druk er met een schone theedoek zoveel mogelijk vocht uit. Hak de broccoli in een keukenmachine met de pulseerknop in kleine stukjes, zorg ervoor dat je geen gladde puree krijgt.
- Doe de broccoli in een kom en meng er de ricotta, parmezaanse kaas, losgeroerde ‘ndjuja, eieren, eidooiers, chilivlokken naar smaak, 50 g bloem en wat zout door.
- Draai van volle eetlepels van dit mengsel balletjes en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast.
- Breng vlak voor serveren een grote pan met licht gezouten water aan de kook op matig vuur.
- Laat intussen ook in een grote koekenpan de boter in ± 1 min. smelten op matig vuur. Voeg de nootmuskaat en salie toe en laat in ± 1 min. bruin kleuren. Neem van het vuur.
- Bestuif je handen met bloem, laat de gnudi met enkele tegelijk in het kokende water vallen en pocheer ze 3-4 min. tot ze gaar zijn en boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de gnudi om in de gebruinde boter en salie.
- Verdeel over kommen, bestrooi met parmezaanse kaas en salieblaadjes en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 600kcal
eiwit: 23g
vet: 49g
koolhydraten: 16g
* ’Nduja is pittige smeerbare salami, je koopt het bij sommige Italiaanse delicatessenzaken of online.
Recepten & tekst: Darren Robertson. Styling: Kirsten Jenkins. Fotografie: Mark Roper. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!