vegetarisch
aantal 6 |
hapje, nagerecht |
feestelijk, kerst |
frans |
vegetarisch
hapje, nagerecht |
feestelijk, kerst |
frans |
vegetarisch
We love sweet & salty. De zoute kaas gaat perfect samen met de warme karamel. En dat samen verpakt in een crêpe-pakketje. Heerlijk met een glaasje eau de vie.
Nog zo'n feestelijk nagerecht: crêpe suzette-taart!
Ingrediënten
crêpes
- 25 g boter, gesmolten + extra om in te bakken
- 150 g bloem
- 300 ml melk
- 1 ei
- snuf zout
karamel
- 100 g suiker
- 3 el gezouten boter, in blokjes
- 100 ml slagroom
- snuf kaneel
appels
- 1 granny smith, in 5×5 mm-blokjes
- 1 kleine venkelknol, in 5×5 mm-blokjes
- 1 el boter
- snuf zout
buideltjes
- ± 250 g époisses of munster
- 1 bosje munt
Instructies
-
Klop alle ingrediënten voor de crêpes glad (bijv. in een blendeen laat 30 min. staan.
-
Smelt voor de karamel de suiker op een matig vuur in een steelpan met dikke bodem. Roer als de suiker theekleurig wordt de boter, kaneel en de room erdoor. Pas op: het kan spatten en karamel is erg heet!
-
Haal de karamel van het vuur. Verhit de boter voor de appels in een antiaanbakkoekenpan en bak de appel- en venkelblokjes ± 3 min op middelhoog vuur. Bestuif met wat zout. Schep de blokjes uit de pan en roer ze door de karamel.
-
Veeg de pan schoon met keukenpapier en kwast in met wat gesmolten boter. Giet er een dun laagje crêpemix in en draai de pan snel rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt. Zodra het beslag aan de bovenkant droog aanvoelt kun je de crêpe omdraaien. Dit is al na ± 1 min., dus let op. Bak de andere kant nog 30 sec. Laat de dunne pannenkoek op een warm bord glijden en maak de volgende. Ga door tot alle beslag op is.
-
Maak de buideltjes: schep 1 el venkelappelblokjes uit de karamel in het midden van een crêpe. Lepel er 1 flinke eetlepel époisses op en bind de crêpe dicht met een stukje keukentouw of takje munt. Geef het overgebleven appelmengsel in een schaaltje erbij.
-
Warm de flensjes voor het serveren 15 min. op in een voorverwarmde oven op 170°De kaas smelt en de uiteinden van de crêpes worden krokant. Serveer je de flensjes meteen? Dan hoef je ze niet meer op te warmen in de oven.
Voedingswaarde
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!