glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
mexicaans |
Tartare nieuwe stijl, en dan op z’n Mexicaans: fris, pittig en kruidig. Of ga jij liever voor de andere kant van de wereld: steak tartare op z'n Aziatisch.
Ingrediënten
- 1 el limoensap + limoenpartjes om te serveren
- 40 g amandelen
- 2 el zonnebloemolie + wat extra voor de mole*
- 25 g bittere chocolade (75%), fijngehakt
- 1 el rozijnen
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 2 verse maïskolven
- 1 flinke bos koriander, fijngesneden
- 300 g gaar krabvlees, kant-en-klaar of kook krabpoten 2-3 min., tik de scharen open en haal het vlees eruit
Instructies
- Snijd de rode ui in blokjes en meng met het limoensap en wat zout. Frituur de amandelen goudbruin in de olie. Laat afkoelen, draai in de kleine kom van de keukenmachine met de chocolade, rozijnen, paprikapoeder, wat zout en 4 el water tot een niet helemaal gladde, romige saus. Maak evt. iets dunner met een mengsel van wat water en zonnebloemolie.
- Snijd de korrels van de maïskolven af. Rooster ze ± 2-3 min. in een droge pan tot ze gaan springen Snijd de koriander fijn. Maak mooie ronde bergjes krabvlees per bord (of leg op 1 grote schaal), maak een kuiltje in het midden, schep daarin een flinke lepel mole. Leg ernaast een bergje maïs, koriander en rode ui. Of meng alles al, behalve de mole.
Voedingswaarde
calorieën: 250kcal
eiwit: 19g
vet: 11g
koolhydraten: 17g
*Voorbereiden: maak 1 dag van tevoren de mole: een Mexicaanse, gevijzelde saus van meestal fruit, pepers, specerijen en noten
Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!