aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Farro is lekker chewy en heeft een notige smaak, heerlijk in combinatie met het bittere van tuinbonen. Mogen tuinbonen van jou wel wat minder bitter? Dubbeldop ze dan.
Ook heel lekker: ravioli van tuinbonen en buffelmozzarella
Ook heel lekker: ravioli van tuinbonen en buffelmozzarella
Ingrediënten
- 300 g farro*
- 100 g chorizo in plakjes
- 450 g gedopte tuinbonen, vers of diepvries
- 200 g gegrilde artisjok in olie, pot, uitgelekt
- 50 g manchego (schapenkaas)
- 2 bosjes platte peterselie grof gehakt
- chilipeper naar smaak
voorraad
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
Instructies
- Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak de plakjes chorizo 2-3 min.
- Voeg de knoflook toe aan de chorizo en bak 1 min. mee. Schep de tuinbonen erdoor en bak ze in 5 min. knapperig gaar. Schep de artisjok erdoor en verwarm nog 2 min.
- Rasp de manchego. Schep de peterselie met (chili)peper naar smaak door de tuinbonen. Schep de farro op 4 borden. Verdeel de tuin- bonen erover en bestrooi met de manchego. Schenk er royaal lekkere olijfolie over.
Voedingswaarde
calorieën: 690kcal
eiwit: 32g
vet: 27g
koolhydraten: 65g
* Farro is een oeroud tarweras, dat bij de Romeinen al favoriet was. Het heeft een hoge voedingswaarde en heb je tarwe-intolerantie dan kan het zomaar zijn dat je farro, en vaak ook spelt, wel kunt verdragen. Farro lijkt veel op spelt, dat is ook een oud tarweras. Je kunt de farro in dit recept ook door spelt vervangen. Te koop bij veel supermarkten.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!