Een klassiek AVG’tje, maar dan à la Janneke: de aardappels zijn vervangen door een frisse korianderquinoa, de gegrilde kip krijgt extra veel smaak dankzij het za’atar mengsel met sesamzaad, oregano, zure sumakbesjes en tijm en de sperziebonen? Die grill je knapperig in de grillpan.
Nog zo’n lekker snel recept met sperziebonen: peulvruchtensalade met manchego
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
glutenvrij, lactosevrij
Simpel, snel en bomvol smaak: dat is deze easy gegrilde kipfilet met sperziebonen, za’atar en korianderquinoa. Weinig ingrediënten en toch is dit gerecht van Janneke Philippi absolúút niet saai.
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 200 g quinoa
- 500 g fijne sperziebonen
- 1 koriander, grote bos of 3 bakjes
- 1 el za’atar
- 2 limoenen
- 4 el olijfolie
- 3 tenen knoflook
Instructies
- Verhit een grillpan.
- Sla de kipfilet iets platter met een vleeshamer of deegroller. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bestrijk met 2 el olijfolie. Gril de kipfilet aan beide kanten goudbruin en gaar in 12 min. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de boontjes af, doe in een schaal en hussel ze om met 2 el olijfolie. Snijd de knoflook en de koriander fijn.
- Neem de kipfilets uit de grillpan en houd ze onder een deksel warm. Verdeel de sperziebonen over de grillpan en gril ze beetgaar in 8 min. Keer ze regelmatig.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de knoflook 1 min. Schep de quinoa met de koriander erdoor en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel met de sperziebonen over 4 borden. Bestrooi met de za’atar en schep de quinoa erbij. Halveer de limoenen en leg ook op de borden.
Voedingswaarde
calorieën: 495kcal
eiwit: 33g
vet: 20g
koolhydraten: 41g
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!