Gek op deze affogato muffins? In het januari-nummer van delicious. vind je nog veel meer lekkere recepten voor muffins. Wat dacht je van vanille-ahornmuffins met gepocheerde peren & amandelcrumble of hartige zalmmuffins met harissa en bieslook. Krijg je ook al trek? Bestel het nummer hier!
aantal 12 |
zoet |
weekend |
|
Muffins: een sterke baktraditie die nooit verdwijnt en waarmee je eindeloos kunt variëren. Steek dit populaire zoet, net als Phoebe Wood, eens in een nieuw jasje. Ben je meteen goed bezig, want in muffins kun je prima allerlei ingrediënten uit je keukenkastje verwerken. Bloem, rozijnen, noten, kokosrasp… Het is allemaal heerlijk in muffins.Maak ook muffins met pruimencrumble!
Ingrediënten
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 2 tl bakpoeder gezeefd
- 650 g vanille-ijs laat buiten de diepvries iets zachter worden
- 150 ml zonnebloemolie
- 1 ei losgeroerd
- 150 g kristalsuiker fijn
- 2 el instant-espressopoeder geplet
- ook nodig: muffinplaat met 12 holtes ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder met een snuf zout in een grote kom.
- Roer in een andere kom het ijs los met de olie en het ei en spatel dit luchtig door het meel.
- Schep het beslag in de muffinholtes. Bak de muffins 25-30 min. in de oven of tot een in het midden gestoken houten satépen er schoon en droog uitkomt.
- Meng in een kom de suiker met het instant-espressopoeder. Wentel de warme nog vochtige muffins door dit mengsel.
Voedingswaarde
calorieën: 365kcal
eiwit: 5g
vet: 19g
koolhydraten: 43g
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Nigel Lough. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: muffins met ui, zure room & ‘nduja