snelle pizza met pepperoni en burrata

snelle pizza met pepperoni en burrata
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
Iedereen blijft eten van deze snelle pizza die je dankzij de 5 minuten-bodem rapido op tafel zet. Met pepperoni en burrata geef je er die echte Italiaanse smaak aan.

Ook heel lekker: panpizza met pesto en parmaham.

Kooktijd25 minutes
Oven25 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 400 g bakmeel, zelfrijzend
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 280 ml Griekse yoghurt
  • 150 g mozzarella, in stukken
  • 100 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 20 plakjes pepperoniworst of neem chorizo of salami
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 bolletjes burrata*, in stukjes gescheurd
  • chili-olie, voor erover

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de olie, yoghurt, 1½ tl grof zeezout en de helft van de mozzarella. Kneed het glad op je werkvlak en rol het uit tot een rechthoek van 7 mm dik. Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met de passata, verdeel de plakjes worst erover, bestrooi met de chilivlokken en rest van de mozzarella. Bak de pizza 15-18 min. tot de bodem gaar is en de worst knapperig. Verdeel de burrata erover, besprenkel met chili-olie en serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Bij sommige supermarkten kun je pepperoni kopen, of neem andere pittige worst. Burrata koop je bij kaaswinkels en ruim gesorteerde supermarkten.

Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!