aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
hoofdgerecht |
|
|
Iedereen blijft eten van deze snelle pizza die je dankzij de 5 minuten-bodem rapido op tafel zet. Met pepperoni en burrata geef je er die echte Italiaanse smaak aan.
Ook heel lekker: panpizza met pesto en parmaham.
Ingrediënten
- 400 g bakmeel, zelfrijzend
- 1 tl bakpoeder, gezeefd
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 280 ml Griekse yoghurt
- 150 g mozzarella, in stukken
- 100 ml passata (gezeefde tomaten)
- 20 plakjes pepperoniworst of neem chorizo of salami
- ½ tl chilivlokken
- 2 bolletjes burrata*, in stukjes gescheurd
- chili-olie, voor erover
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 220ºC.
-
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de olie, yoghurt, 1½ tl grof zeezout en de helft van de mozzarella. Kneed het glad op je werkvlak en rol het uit tot een rechthoek van 7 mm dik. Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bestrijk met de passata, verdeel de plakjes worst erover, bestrooi met de chilivlokken en rest van de mozzarella. Bak de pizza 15-18 min. tot de bodem gaar is en de worst knapperig. Verdeel de burrata erover, besprenkel met chili-olie en serveer.
Voedingswaarde
* Bij sommige supermarkten kun je pepperoni kopen, of neem andere pittige worst. Burrata koop je bij kaaswinkels en ruim gesorteerde supermarkten.
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!