vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
kerst, zomer |
spaans |
vegetarisch
Deze witte gazpacho maakt Yvette regelmatig: ‘Dit is een vast recept op mijn repertoire. Ik maak het steeds een beetje anders: soms met meer druiven, dan met meer komkommer of brood. Dit is het perfecte koelkast-opmaak-recept.’
Ingrediënten
- 100 ml groentebouillon
- 1 dik sneetje wit brood zonder korst
- 1 teentje knoflook uit de pers
- ½ trosje groene druiven pitloos
- 1 komkommer geschild en zonder zaadlijsten, klein gesneden
- 50 g amandelen gerookt
- 125 g slagroom
- 125 ml yoghurt
- 2-3 el wittewijnazijn
- 50 ml olijfolie extra vergine
- ook nodig: blender of keukenmachine
Instructies
- Giet de bouillon in een diep bord en week het brood er ± 5 min. in. Doe het natte brood in de blender. Voeg de knoflook, druiven, komkommer en amandelen toe. Maal alles mooi glad, dit duurt even, dus maal goed door. Giet de slagroom, yoghurt en azijn er al mixend bij. Giet op het laatst de olijfolie er langzaam bij. Breng de soep pas op smaak met zout en peper als alle ingrediënten volledig zijn gemengd. Zet dan nog even in de koelkast, zeg 1 uurtje, om helemaal koud te laten worden.
Voedingswaarde
Recepten, styling, illustraties en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!