biefreepjes met groene ‘hummus’

biefreepjes met groene ‘hummus’
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Maak deze snelle biefreepjes met hummus van bonen en linzen als je gek bent op de zinderende smaken van het Midden-Oosten. In een half uurtje klaar, dus een prima gerecht voor een doordeweekse dag.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 400 g linzen bruin, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 800 g limabonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 el tahini
  • 2 tenen knoflook grof gesneden
  • 1 bos bladpeterselie blaadjes fijngesneden
  • tl komijnzaad gemalen
  • 1 citroen bio, sap en rasp
  • 6 el olijfolie
  • ½ ui fijngeraspt
  • tl baharat*
  • 400 g bieflapjes in dunne reepjes
  • 1 tl basterdsuiker bruin
  • 400 g sperziebonen geblancheerd, in stukjes
  • voor erbij: verkruimelde feta cress en platbrood

Instructies

  • Houd 100 g van de linzen apart. Draai de overige linzen met de limabonen, tahini, knoflook, peterselie, komijn, het citroensap, 3 el olijfolie, zout en peper en 5 ijsblokjes in de keukenmachine tot gladde ‘hummus’. Doe in een schaal.
  • Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de ui met de baharat in 1 min. licht glazig, voeg de biefreepjes, suiker, de resterende linzen en de citroenrasp toe. Bak onder af en toe omscheppen in 6-8 min. bruin. Schep in een kom en verdeel de sperziebonen, feta en cress erover. Serveer met de hummus en platbrood.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Baharat is een Arabisch specerijenmengsel, meestal een mix van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en winkels met Midden-Oosterse producten.
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Watermeloensalades – 3 verfrissende recepten