aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
fusion |
Fusion cooking? Wij houden ervan! Met deze fish & chips met wasabi wordt dit typisch Britse gerecht gekruist met Aziatische smaken.
Ingrediënten
- 250 g wasabi-erwten*, krokant, zakje
- 150 g bloem
- 2 eieren
- 6 roodbaars- of zeebaarsfilets , à 100-120 g, zonder vel
- 3 zoete aardappels, klein, in 4 lange partjes
- 2 el olijfolie
- ¼ tl sesamolie
- 1 tl Japanse sojasaus
- ½ citroen, sap
- 200 g edamamebonen, bakje
- 50 g tatsoiblaadjes* of veldsla
- 60 g daikon of rettich, in lange, dunne reepjes
- voor erbij: ingemaakte Japanse gember , en gescheurde stukjes nori
wasabi-yoghurt
- 200 ml Griekse yoghurt, dik
- 2 tl wasabipasta
- 1 tl sojasaus
- 1 tl vloeistof van de ingemaakte gember
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Vet twee bakplaten in en bekleed ze met bakpapier.
- Hak de wasabi-erwten fijn in een keukenmachine. Doe de bloem in een diep bord en meng er wat zout en peper door. Doe de gehakte wasabi-erwten in een ander diep bord. Roer de eieren los in weer een ander diep bord. Wentel de repen vis door de bloem en schud het teveel af. Haal ze dan door de eieren en tenslotte door de wasabi-kruimels. Leg ze naast elkaar op een van de bakplaten.
- Verdeel de partjes zoete aardappel over de andere bakplaat. Besprenkel met 4 tl olijfolie en schep om. Rooster de aardappelpartjes 20 min. en de visrepen 12 min. of tot ze gaar zijn. Houd ze warm.
- Meng intussen in een kom alle ingrediënten voor de wasabi-yoghurt.
- Meng in een grote kom de sesamolie, sojasaus, het citroensap en 2 tl olijfolie. Schep de edamame en tatsoiblaadjes hiermee om.
- Verdeel de visrepen, aardappelpartjes, tatsoisalade en daikon over kommen. Garneer met de gember en nori en sprenkel er wat wasabi-yoghurt over.
Voedingswaarde
* Wasabi-erwten zijn krokant gebakken erwten met een pittig wasabi-jasje. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en de toko. Tatsoi is familie van paksoi, maar heeft stevige blaadjes en veel smaak. Te koop in de Aziatische supermarkt.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog meer crispy lekkers: 31x krokante recepten