Fusion cooking? Wij houden ervan! Met deze fish & chips met wasabi wordt dit typisch Britse gerecht gekruist met Aziatische smaken.
Kooktijd10 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
250gwasabi-erwten*,krokant, zakje
150gbloem
2eieren
6roodbaars- of zeebaarsfilets ,à 100-120 g, zonder vel
3zoete aardappels,klein, in 4 lange partjes
2elolijfolie
¼tlsesamolie
1tlJapanse sojasaus
½citroen,sap
200gedamamebonen,bakje
50gtatsoiblaadjes* of veldsla
60gdaikon of rettich,in lange, dunne reepjes
voor erbij:ingemaakte Japanse gember ,en gescheurde stukjes nori
wasabi-yoghurt
200mlGriekse yoghurt,dik
2tlwasabipasta
1tlsojasaus
1tlvloeistof van de ingemaakte gember
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Vet twee bakplaten in en bekleed ze met bakpapier.
Hak de wasabi-erwten fijn in een keukenmachine. Doe de bloem in een diep bord en meng er wat zout en peper door. Doe de gehakte wasabi-erwten in een ander diep bord. Roer de eieren los in weer een ander diep bord. Wentel de repen vis door de bloem en schud het teveel af. Haal ze dan door de eieren en tenslotte door de wasabi-kruimels. Leg ze naast elkaar op een van de bakplaten.
Verdeel de partjes zoete aardappel over de andere bakplaat. Besprenkel met 4 tl olijfolie en schep om. Rooster de aardappelpartjes 20 min. en de visrepen 12 min. of tot ze gaar zijn. Houd ze warm.
Meng intussen in een kom alle ingrediënten voor de wasabi-yoghurt.
Meng in een grote kom de sesamolie, sojasaus, het citroensap en 2 tl olijfolie. Schep de edamame en tatsoiblaadjes hiermee om.
Verdeel de visrepen, aardappelpartjes, tatsoisalade en daikon over kommen. Garneer met de gember en nori en sprenkel er wat wasabi-yoghurt over.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Wasabi-erwten zijn krokant gebakken erwten met een pittig wasabi-jasje. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en de toko. Tatsoi is familie van paksoi, maar heeft stevige blaadjes en veel smaak. Te koop in de Aziatische supermarkt. Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer