aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Wanneer je pasta verrijkt met flinke smaakmakers zoals kastanjes, salie en pancetta heb je weinig andere ingrediënten nodig. Wij kiezen hier voor linguine, een pastasoort die iets dikker, breder en platter is dan spaghetti.
Ingrediënten
- 300 g kastanjes gepoft en gepeld
- 200 g pancetta in reepjes
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 80 ml witte wijn
- 250 ml slagroom
- 6 salieblaadjes vers, groot, dun gesneden
- 500 g linguine vers of andere pasta
- Parmezaanse kaas geschaafd om te bestrooien
- salieblaadjes gebakken voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de gepofte kastanjes in een braadslee en rooster ze nog 20 min. Halveer ze.
- Bak intussen de spekjes al omscheppend in ± 5 min. knapperig in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Voeg de knoflook toe en schep om tot het aroma vrijkomt. Schenk de wijn erbij en laat in ± 3 min. inkoken. Voeg de room en salie toe. Laat de saus nog 5 min. stoven, zodat de room iets inkookt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Kook intussen in een grote pan met licht gezouten kokend water de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Voeg de linguine en kastanjes toe aan de saus met spekjes. Schep goed om met een pastatang. Bestrooi de linguine met Parmezaanse kaas, gebakken salieblaadjes en versgemalen peper.
Voedingswaarde
zo pof je kastanjes:
1 verwarm de oven voor op 220ºC. Maak met een mes kruiselings diepe inkervingen op de ronde kant van de kastanjes.
2 doe ze in een braadzak en voeg 3-4 el water toe. Rooster ze 20 min. tot de schillen bij de inkerving omkrullen.
3 pel de kastanjes en de vliesjes met een scherp mesje. Trek katoenen handschoenen aan als de kastanjes nog erg warm zijn. Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Amber Keller. Foodstyling: Kerrie Ray. Bewerking: Trudelies Schouten
1 verwarm de oven voor op 220ºC. Maak met een mes kruiselings diepe inkervingen op de ronde kant van de kastanjes.
2 doe ze in een braadzak en voeg 3-4 el water toe. Rooster ze 20 min. tot de schillen bij de inkerving omkrullen.
3 pel de kastanjes en de vliesjes met een scherp mesje. Trek katoenen handschoenen aan als de kastanjes nog erg warm zijn. Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Amber Keller. Foodstyling: Kerrie Ray. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!