aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Gek op aubergine? Geef kippendijen met aubergines in de oven een mooi krokant laagje van kruidenpangrattato met oregano en knoflook.
Ingrediënten
- 6 el olijfolie
- 4-6 kippendijfilets
- 4-6 takjes rozemarijn
- 1 blik gepelde tomaten à 400 g
- 2 tenen knoflook
- 2 aubergines in stukken
- 1 snee casinobrood wit
- 2 tl oregano gedroogd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Vouw de kippendijfilets open, leg er een takje rozemarijn tussen en vouw weer terug. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak ± 3 min. per kant aan.
- Pureer intussen met de staafmixer de tomaten met het vocht met 1 teen knoflook en zout naar smaak. Schenk in een lage, wijde ovenschaal. Leg de kippendijfilets in de tomatensaus.
- Schenk 3 el olijfolie in de koekenpan. Bak de aubergines in 5-6 min. rondom bruin.
- Maal in de hakmolen van de staafmixer het brood tot kruim. Hak de laatste teen knoflook zeer fijn (of pers ‘m uit) en meng met de laatste el olijfolie, oregano en zout en peper naar smaak door het broodkruim.
- Leg de aubergine bij de kippendijfilets. Bestrooi met het broodkruim. Bak 20-25 min. in de oven, tot de kip gaar is en het broodkruim krokant en goudbruin.
Voedingswaarde
Tip: Serveer met een frisse gemengde salade als contorno (bijgerecht).
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer. Met dank aan Ipli Maastricht
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!